懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

琴晚煮飯俾老公食。佢嫌我煮得唔好食。就發晒我脾氣。一啲都唔食,我已經七個月啦,都仲煮俾佢食。我真係好嬲佢,我冇返工姐。但大住個肚都仲煮飯買餸洗碗,從來都冇幫過手。仲想我點?間唔中一兩餐唔啱胃口就發我脾氣,究竟係咪我問題⋯⋯

子爵府

回覆樓主

梗係你老公有問題啦!!唔岩食咪買其他野食咯,洗唔洗發脾氣呀!天氣咁熱,大肚婆煮飯好容易焗親暈嫁!

佢真係太唔識得體諒人!

大宅

回覆樓主:

咁之後唔好煮俾佢食, 叫佢自己食外賣。 我老公之前話我燙衫唔夠直, 之後佢自己燙返。

大宅

80後的媽 發表於 18-6-30 11:44
琴晚煮飯俾老公食。佢嫌我煮得唔好食。就發晒我脾氣。一啲都唔食,我已經七個月啦,都仲煮俾佢食。我真係好 ...

我仲慘呀,大住個肚又返工仲要買餸煮飯洗碗。。。。我老公仲唔幫我手呀。。。。

複式洋房

pear000 發表於 18-6-30 12:30
我仲慘呀,大住個肚又返工仲要買餸煮飯洗碗。。。。我老公仲唔幫我手呀。。。。
...

係囉。你真係慘啲仲要返工。
遇到呢啲男人。有時真係喺度諗究竟值唔值得。其實我哋大肚都係一年時間,佢哋只要忍10個月。幫下我地手,咁都做唔到。唔可以體諒下我地。。。有時真係好唔明,我知道唔係個個男人都係咁。有啲係真係好好,好識體諒。但永遠自己嗰個都係咁衰

複式洋房

mmbili 發表於 18-6-30 12:06
咁之後唔好煮俾佢食, 叫佢自己食外賣。 我老公之前話我燙衫唔夠直, 之後佢自己燙返。
...

我都諗住唔再煮啦⋯⋯依家條腰骨痛到不得了,但換來嘅就係呢啲說話。
好人好姐嘅時候,俾佢發下脾氣我都當佢唱歌,但而家帶住個肚,我就真係受唔落呢啲氣

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-6-30 11:54
梗係你老公有問題啦!!唔岩食咪買其他野食咯,洗唔洗發脾氣呀!天氣咁熱,大肚婆煮飯好容易焗親暈嫁!

佢 ...

如果佢諗到我好容易焗親,諗到咁細心,就唔會少少唔好食就發我脾氣,從來都係自私自利,有咗之後更加覺得佢個人自私,睇得更清楚。所以而家都有啲後悔。。。。。

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-6-30 11:54

佢 ...

喺自己屋企,連飯阿媽都幫我裝埋,同佢一齊好似有咗都做工人咁。真係想直接返屋企住。

子爵府

80後的媽 發表於 18-6-30 12:40
如果佢諗到我好容易焗親,諗到咁細心,就唔會少少唔好食就發我脾氣,從來都係自私自利,有咗之後更加覺得 ...

可能我老公好鐘意小朋友,我有左之後如果焗親,佢都發脾氣,叫我唔好再煮飯,出街食咪得咯~仲有好多野,都幾錫我。

不過無人係完美,老公錫又點,我老公個人無上進心,又窮,有時又on居到激到你死死下無左半條命,無錢又唔現實d,成日買埋d垃圾。又有好多壞習慣…

所以你選擇左你呢個老公,一定有理由,多d 諗下佢有咩優點,相信一定係優點蓋過缺點。

7個月肚,天氣熱,腰骨又容易痛,錫多d自己

別墅

唉..而家好多男人都係咁..我之前都係勁唔開心..最後唯有睇淡D, 個老公自己簡

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-6-30 12:51
可能我老公好鐘意小朋友,我有左之後如果焗親,佢都發脾氣,叫我唔好再煮飯,出街食咪得咯~仲有好多野, ...

優點唔係冇,但絕對唔多,同埋可能佢唔係好鍾意小朋友,因為佢覺得有咗小朋友之後冇晒自由, 之前都唔覺得佢個人咁難相處,但而家真係覺得佢好自私,佢都窮,佢都冇上進心,有時真係唔知佢個腦究竟諗啲乜。淨係諗自己,我成日同佢講,你唔想生。你早啲講,唔好拖累我。佢又唔出聲!

複式洋房

jlht 發表於 18-6-30 12:57
唉..而家好多男人都係咁..我之前都係勁唔開心..最後唯有睇淡D, 個老公自己簡 ...

如果要我一世都係咁樣忍讓佢我做唔到,連大肚一年佢都唔就得我,點樣過一世,生完之後我唔會忍,最多咪做個單親媽媽,有時唔經歷嗰啲嘢真係睇唔清一個男人既為人

大宅

回覆樓主:

男人有時真係好衰,我早兩日都同我老公嘈左鑊,本身係因為自己家事唔開心,想靜下,佢竟然鬧我唔出聲,一輪咀話我唔尊重佢唔理佢感受 最後比佢整到好激動喊左一場 仲要叫我唔好喊,要顧住個肚,如果佢有諗到我個肚就唔應該咁同我講野啦,唔開心靜下都唔比

子爵府

80後的媽 發表於 18-6-30 12:58
優點唔係冇,但絕對唔多,同埋可能佢唔係好鍾意小朋友,因為佢覺得有咗小朋友之後冇晒自由, 之前都唔覺得 ...

其實自私,小氣,係好多香港男人ge通病。可能係同成個成長範圍有關,唔係得你老公咁。

我公司有好多男人都勁無風度,無d男人味,下下都計住計住,例如唔會換水,開門唔會幫你禁住道門,分分鐘仲要個女人開埋比佢,少少野都唔肯薛抵…

佢宜家唔鐘意小朋友,可能等小朋友出黎之後就會唔同曬,分分鐘同你爭住抱~等佢心情好時就多d溝通下,講下心事,趁機教育下佢。

做男人真係要女人教出黎

男爵府

琴晚煮飯俾老公食。佢嫌我煮得唔好食。就發晒我脾氣。一啲都唔食,我已經七個月啦,都仲煮俾佢食。我真係好 ...

你老公這樣很差勁,你大肚仲要煮埋野佢食,仲想點,仲要嫌依樣個樣,不如神出去食仲好

複式洋房

大住個肚煮埋佢食都仲要發脾氣 你真係好...我真係睬佢都傻

我依家第二胎都係依舊洗老公做野
我老公驚我情緒爆發多過無飯食,99唔喺屋企嘅時間我真係做大爺安胎

大宅

回覆樓主

我都成日因為做家務問題同我老公嘈交,已經請鐘點了,但佢話我唔幫手,有時漏做一樣野佢都大發脾氣,次次都忍唔住爆喊

子爵府

回覆樓主

7w都咁樣講,何況7個月,比老公睇叫佢體諒下你

複式洋房

剛剛都同老公吵架 ... 點解有左 BB 都可以成日鬧我 ..
好唔開心 ...

珍珠宮

回覆樓主

肯定佢問題啦!好吃與否,都要尊重家庭主婦。唔好以為家庭主婦係屋企好舒服,好多數唔清既家頭細務。

首頁

尾頁

跳至