懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

成7個月仲要你煮?係人唔係呀~

複式洋房

傻之達人 發表於 18-7-3 12:43
之前我買完餸煮好飯,我叫老公幫手開枱食飯,佢就發曬脾氣話佢放咗工咁攰,我都要佢”做家務”. 仲話如果要 ...

我老公同你老公講嘅野係一模一樣,或放咗工咁攰都要做嘢。其實呢啲係做啲乜嘢。叫佢開枱食飯小朋友都可以做得到啦,但我自己又唔鍾意成日出街食。間唔中出街食係冇問題。你叫我兩年都唔煮飯我自己都頂唔順,所以真係嬲到爆

複式洋房

kmbb519 發表於 18-7-3 13:16
好多男人都係咁,就算我老公咁佢本身係好想要小朋友,係佢想要過我。佢求我生咁滯,到我而家陀住個b 喇, ...

你講得啱我都唔係記仇嘅人,過咗度氣真係會冇事,但有時起上嚟情緒就會好激動,會諗翻起佢勁多衰嘢,跟住又會發癲

大宅

回覆 kmbb519 的帖子

好有同感呀, 我都係老公想要小朋友, 到有左又唔係真係咁錫自己, 搞到我都會後悔...............

複式洋房

回覆樓主

我果個又係咁衰。4月頭有次整早餐比佢食,整完出來,佢話我點解所有嘢食同杯即磨咖啡唔係同一時間出!
大佬,茶餐廳都唔係同一時間出到啦下話?!屋企爐頭得兩個,又要炒蛋又要煎煙肉又要煮通粉;又要焗多士;仲有咖啡機,要人手打奶同另外磨咖啡豆。老婆手就得一對。
有個女人會為佢煮早餐,佢唔識珍惜仲有啲咁過份嘅要求!!
結果我嬲到倒咗佢杯咖啡落廁所,趕咗佢出街食,直到而家再冇煮過早餐比佢食 。
然後自己喺屋企煮親豐富all day breakfast, 都send比佢恨下。有好嘢唔益佢! 衰人捱麵包啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

pear000 發表於 18-7-3 16:39
回覆 kmbb519 的帖子

好有同感呀, 我都係老公想要小朋友, 到有左又唔係真係咁錫自己, 搞到我都會後悔..... ...

係囉係囉,佢仲嫌我煩添呀,我成日唔舒服佢仲
要話我有冇咁誇張!我即爆佢話係你要生仔我先會搞到咁辛苦咋!真係嬲到出煙,如果係自己想生 受苦都心甘命底,而家有少少上左賊船感覺....
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Kristaaa 發表於 18-7-3 18:37
我果個又係咁衰。4月頭有次整早餐比佢食,整完出來,佢話我點解所有嘢食同杯即磨咖啡唔係同一時間出!
大佬 ...

抵呀!做得好呀jm!! 等d男人咁老鳳丫拿,煮埋比你 都唔望你讚句喇,但都唔係仲嫌三嫌四囉!爆佢一鑊等佢記得下次唔敢咁過份!

珍珠宮

80後的媽 發表於 18-7-3 15:13
你講得啱我都唔係記仇嘅人,過咗度氣真係會冇事,但有時起上嚟情緒就會好激動,會諗翻起佢勁多衰嘢,跟住 ...

我明呀,我都會係咁,之前我掟野添呀!坐地風線都比我掟碎埋 而家唯有忍 盡量忍 叫自己唔好激動

首頁

尾頁

跳至