快閃上海之親子遊記來啦!update

miuling814
|

1個人帶住對9歲@7歲嘅仔囡,來一場話走就走嘅旅行!

今朝瞓醒,阿囡話放幾日假好無聊。
好吧,我即上網book機票飛上海。

11點買機票,12點出門,下午3點鐘嘅飛機,行李都係求其帶幾套衫,帶遮(上海落雨),帶平安藥。

就係咁,我就自己1個人帶住對仔囡出發!

各位jm,如果大家有興趣想知我點樣帶住小朋友快閃上海,我返來後會一一upload行程上來俾大家作參考

ps:
麻煩嗰D要講教仔經嘅jm,請另行開post,多謝合作。

我來分享第1至3日行程!
詳情就只睇我嘅留言啦
miuling814
|

每人都有着唔同嘅生活態度。
你點教仔囡我唔會話你錯,但請唔好套落我身上。
我有更好嘅生活條件俾到小朋友,佢哋都好珍惜每次跟我飛嘅旅程。
我唔會只顧自己享樂,又嫌帶小朋友去旅行辛苦嘅媽咪。俾到幾多生活質素,我就俾幾多[/smile

今次行程算平,機票3人4800左右,酒店3晚2000左右(之前講2800,係我睇錯數,sorry)

食、玩、交通、景點門票可以全部用apps進行,方便又抵

返香港後,我會一一分享俾大家知
kkmimi    發表於 18-7-3 19:57
hellohelloruby    發表於 18-7-3 11:28
yiu_mimi    發表於 18-7-3 10:11
唔係怪獸
|
我都想,一定好開心
20150618bb
|
miuling814 發表於 18-6-30 12:36

今朝瞓醒,阿囡話放幾日假好無聊,想去旅行。
好正...............攞,唔算,簡直有錢有時間
bb2
|
enjoy
I9528
|

自己通常,都一早計劃定平時日子嘅行程,唔會臨急得幾個鐘時間去準備旅行,唔鐘意趕頭趕命
Ayumimi33
|
有錢就成事,幾顛幾任性都得
cherrywong05
|
好勁
Charlotte_mom
|
無,唔會同錢作對, last minute實貴
alicialee1210
|
好任性,好趕
mvshop8888
|
好勁
你老公有否一起去?
cy101
|
如果得自己, OK, 但帶埋細嘅咁樣去, 反而有D壓力!!
chunsamyuen821
|
miuling814 發表於 18-6-30 12:36

今朝瞓醒,阿囡話放幾日假好無聊,想去旅行。
咁急買機票,訂酒店貴嗎? 好想知大約幾錢。。
miuling814
|
mvshop8888 發表於 18-6-30 12:44
好勁
你老公有否一起去?

我1湊2,老公要返工,冇假放
Charitymami
|
你好犀利
miuling814
|
chunsamyuen821 發表於 18-6-30 12:45
咁急買機票,訂酒店貴嗎? 好想知大約幾錢。。

酒店3晚2800左右,機票3人約4800左右
ganbare
|
玩得開心D,期待你再分享一下旅程
YY1101
|
有錢有時間點去都得
enjoy
vivibabyvivi
|
Sorry, 我唔會啲仔女一句話悶就成全佢地,不勞而獲,縱壞晒。我好欣賞你行動迅速,不過我唔會應用喺仔女身上
chunsamyuen821
|
miuling814 發表於 18-6-30 12:46
酒店3晚2800左右,機票3人約4800左右

咁都唔算太貴~廉航定國泰?