自由講場

跳至

首頁
12345...35

尾頁

侯爵府

1個人帶住對9歲@7歲嘅仔囡,來一場話走就走嘅旅行!

今朝瞓醒,阿囡話放幾日假好無聊。
好吧,我即上網book機票飛上海。

11點買機票,12點出門,下午3點鐘嘅飛機,行李都係求其帶幾套衫,帶遮(上海落雨),帶平安藥。

就係咁,我就自己1個人帶住對仔囡出發!

各位jm,如果大家有興趣想知我點樣帶住小朋友快閃上海,我返來後會一一upload行程上來俾大家作參考

ps:
麻煩嗰D要講教仔經嘅jm,請另行開post,多謝合作。

我來分享第1至3日行程!
詳情就只睇我嘅留言啦

侯爵府

回覆樓主:

每人都有着唔同嘅生活態度。
你點教仔囡我唔會話你錯,但請唔好套落我身上。
我有更好嘅生活條件俾到小朋友,佢哋都好珍惜每次跟我飛嘅旅程。
我唔會只顧自己享樂,又嫌帶小朋友去旅行辛苦嘅媽咪。俾到幾多生活質素,我就俾幾多[/smile

今次行程算平,機票3人4800左右,酒店3晚2000左右(之前講2800,係我睇錯數,sorry)

食、玩、交通、景點門票可以全部用apps進行,方便又抵

返香港後,我會一一分享俾大家知

kkmimi    發表於 18-7-3 19:57
hellohelloruby    發表於 18-7-3 11:28
yiu_mimi    發表於 18-7-3 10:11

伯爵府

回覆樓主

我都想,一定好開心
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

miuling814 發表於 18-6-30 12:36
1個人帶住對9歲@7歲嘅仔囡,來一場話走就走嘅旅行!

今朝瞓醒,阿囡話放幾日假好無聊,想去旅行。
好正...............攞,唔算,簡直有錢有時間

翡翠宮

回覆樓主:

enjoy

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

自己通常,都一早計劃定平時日子嘅行程,唔會臨急得幾個鐘時間去準備旅行,唔鐘意趕頭趕命

大宅

回覆樓主

有錢就成事,幾顛幾任性都得

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主

好勁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

無,唔會同錢作對, last minute實貴

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

好任性,好趕
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

回覆樓主:

好勁
你老公有否一起去?
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果得自己, OK, 但帶埋細嘅咁樣去, 反而有D壓力!!

禁止訪問

2018復活節勳章

侯爵府

mvshop8888 發表於 18-6-30 12:44
好勁
你老公有否一起去?

我1湊2,老公要返工,冇假放

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆樓主:

你好犀利
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

侯爵府

chunsamyuen821 發表於 18-6-30 12:45
咁急買機票,訂酒店貴嗎? 好想知大約幾錢。。

酒店3晚2800左右,機票3人約4800左右

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主

玩得開心D,期待你再分享一下旅程

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

有錢有時間點去都得
enjoy

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

Sorry, 我唔會啲仔女一句話悶就成全佢地,不勞而獲,縱壞晒。我好欣賞你行動迅速,不過我唔會應用喺仔女身上

禁止訪問

2018復活節勳章

首頁
12345...35

尾頁

跳至