有用洗碗機嗎?

阿彩
|
各位JM有冇用洗碗機,外置式那款,好用嗎?用電量多嗎?
Poyau
|
阿彩 發表於 18-6-30 20:42

希望有用家分享
MoooVoo
|
有,座台的,無敵好用,水費電費冇多到
mermaid2002
|
有。大P。早買早享受。真係洗得乾淨過工人
ilovemytwins
|
其實想問下用大機呢,點放啲碗先洗得乾淨呢?你地一般開邊隻mode會洗幾耐?我暫時未有一次係可以洗到全機碗碟都乾淨,我試過好多隻mode有啲真係耐得過份但又唔係完全乾淨先嬲。
frombetter
|
ilovemytwins 發表於 18-7-1 07:17
其實想問下用大機呢,點放啲碗先洗得乾淨呢?你地一般開邊隻mode會洗幾耐?我暫時未有一次係可以洗到全機碗 ...

想知係乜嘢牌子,避避先。
小雲天使
|
學野
阿彩
|
MoooVoo 發表於 18-7-1 02:11
有,座台的,無敵好用,水費電費冇多到

係咩牌子?謝謝!
Strawberrys
|
未有機,考慮緊細S(有保養)或大P(淘寶),等緊老細批才買
sjssjssjs
|

用緊座台s
貓頭雀
|
R 牌 好用,係細左啲,但都好好用
teresayan07
|
其實想問下用大機呢,點放啲碗先洗得乾淨呢?你地一般開邊隻mode會洗幾耐?我暫時未有一次係可以洗到全機碗 ...

試下用 gel tab?
或者有無睇下有無細件野跌左落去個臂唔轉?
teresayan07
|
我之前用過美的M1.. 後來轉左大P..
其實我覺得M1洗得乾淨 d...
如果我下次再換機...
我應該會買返美的..
bb2
|
mermaid2002 發表於 18-7-1 02:21
有。大P。早買早享受。真係洗得乾淨過工人

真係好想買...上面唔夠位
最後回覆
|
因為唔夠位放。只買了細p, 超好用
洗唔乾淨係擺位問題
如果壞左之後會諗位買座地果d
|

大P 日本粉
我通常有汁嘢 會用紙巾印乾再清水過水先入機
LC煲飯 乾咗會痴煲 我用刷省咗先入機
我用源洗烘乾加80度漂洗
MoooVoo
|
阿彩 發表於 18-7-1 08:52
係咩牌子?謝謝!

Ransonic
小薯^^
|
超好用,不能沒有他,係最勤力既電器,用電應該無多。
bufferzone
|

我用eco mode , 慳電模式要洗3-4小時
lyh80115
|
用緊美的M1,算好乾淨。擺位要確保下噴臂直接噴射到,就會洗得乾淨。用Eco mode洗2個鐘包烘乾,我一般臨瞓開機,由得佢洗幾耐都得啦!