想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

6月13日初診睇董醫生,即日開針,26號取卵,29号放Day 3胚胎,等7月12號番去見醫生,有無jm想問關於仁安ivf或分享一下你地經驗,多謝

複式洋房

回覆樓主:

我都係睇董醫生 5月抽卵 因為有輕微ohss 所以6月先放胚胎 17/6 尋日抽左血 明天回診睇報告
董醫生好專業 放胚胎同抽卵手勢都好好 完全無唔舒服
祝好孕

大宅

esther1983 發表於 18-7-1 03:01
6月13日初診睇董醫生,即日開針,26號取卵,29号放Day 3胚胎,等7月12號番去見醫生,有無jm想問關於仁安ivf ...

想問下為何選擇仁安醫院?我仲考慮緊陳x慧醫生好不好,多謝意見!

複式洋房

紫葡萄 發表於 18-7-2 21:14
想問下為何選擇仁安醫院?我仲考慮緊陳x慧醫生好不好,多謝意見!

我睇左三個醫生,陳x仕,黃x坤同董醫生,係緣份,本身12/6早上係陳醫生抽血,下午等報告ok就開始療程,點知十二點幾收到仁安姑娘電話話明天有位,唔洗等到9月先睇到董醫生,所以咪13号去睇董醫生,見完董醫生就覺得佢最好,當日帶晒所有報告開始療,只差兩個鐘就去左陳醫生到做,我覺得係上天安排

大宅

esther1983 發表於 18-7-2 21:24
我睇左三個醫生,陳x仕,黃x坤同董醫生,係緣份,本身12/6早上係陳醫生抽血,下午等報告ok就開始療程,點 ...

介不介意講下你幾多歲?你是第一次做ivf嗎?董醫生收費多少?

複式洋房

紫葡萄 發表於 18-7-2 21:28
介不介意講下你幾多歲?你是第一次做ivf嗎?董醫生收費多少?

唔介意,我35,上年12月結婚,今年3月confirm左右輸卵管都塞左,之前做過兩次朱古力瘤手術,有好嚴腺肌症,子宮內膜移位,收費未計雪胎用左90000左右,姑娘當時報11到13萬,比心目中平左

複式洋房

esther1983 發表於 18-7-2 21:32
唔介意,我35,上年12月結婚,今年3月confirm左右輸卵管都塞左,之前做過兩次朱古力瘤手術,有好嚴腺肌症, ...

董醫生係西醫,都建議晚上浸腳

複式洋房

紫葡萄 發表於 18-7-2 21:14

同埋我打針抽卵期間都好唔舒服,姑娘同董醫生好好,有電話跟進,董醫生仲親自打黎

大宅

esther1983 發表於 18-7-2 21:34
同埋我打針抽卵期間都好唔舒服,姑娘同董醫生好好,有電話跟進,董醫生仲親自打黎
...

謝謝你!我只驗過血,一切正常。而家等見陳x慧,再諗下一步。等你好消息(emoji)

複式洋房

紫葡萄 發表於 18-7-2 21:38
謝謝你!我只驗過血,一切正常。而家等見陳x慧,再諗下一步。等你好消息(emoji)
...

多謝你,祝你好孕,陳醫生有無話收費幾多?

大宅

esther1983 發表於 18-7-2 21:40
多謝你,祝你好孕,陳醫生有無話收費幾多?

我未見醫生呀!見完再交流下呀

大宅

esther1983 發表於 18-7-2 21:33
董醫生係西醫,都建議晚上浸腳

想問係咪熱水浸,洗唔洗加什麼?

複式洋房

jm141026 發表於 18-7-2 22:22
想問係咪熱水浸,洗唔洗加什麼?

我什麼都無加,醫生都無叫加

大宅

esther1983 發表於 18-7-2 22:39
我什麼都無加,醫生都無叫加

好啊,謝謝

複式洋房

董醫生係好細心,溫柔,體貼人心,令人溫暖安心的醫生。另一方面,十分專業,準確判斷,到底每一個不同的準媽媽,下一步應該做什麼,是IUI還是 IVF, 應否做PGS,需要雪胎與否。

董醫生手勢好好,檢查和放胎都令媽媽舒服,且尊重不同人對痛的敏感,永遠都親切有耐心,是難得一遇的好醫生。

我覺得醫生要同自己合拍,你信醫生,醫生一步步帶你行。未到下一關口,董醫生不會一次過說太多,也不加重媽媽心理壓力, 因為不少準媽媽過分憂心,而輕鬆開心的心情是能懷上好孕的重要因素。

別墅

@esther1983 我都係睇緊董醫生 佢好好 但又無打過比我follow up wor 😅我今個week尾先抽卵
醫生無叫我浸腳 但叫我行多d路 不過我今個week晚晩都有浸腳

複式洋房

PetiteAmie 發表於 18-7-3 22:19
@esther1983 我都係睇緊董醫生 佢好好 但又無打過比我follow up wor 😅我今個week尾先抽卵
醫生無 ...

打俾我係因為我中途痛到半夜睇急症,不過依家植入後又無唔舒服

複式洋房

Fatcream8 發表於 18-7-3 22:17
董醫生係好細心,溫柔,體貼人心,令人溫暖安心的醫生。另一方面,十分專業,準確判斷,到底每一個不同的準 ...

係呀,董醫生好好,係細心嘅好醫生

複式洋房

PetiteAmie 發表於 18-7-3 22:19
醫生無 ...

浸腳佢叫左兩次,有機會我本身身體差

別墅

回覆 esther1983 的帖子

我本身都係手腳冰冷 @@你依家喺咩階段呀?

首頁
12345...7

尾頁

跳至