想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Kat00Kat 發表於 18-11-11 10:28
回覆 sugarhoney 的帖子

唔係呀!只有一粒bingo,但周醫生話已經好幸運了,因為我始終都係高齡。還好仲有兩 ...

恭喜你啊!請問你AMH 幾多啊?

我都係周醫生,抽6粒有4個胚胎,最後有一個bingo 但8weeks 停左心跳了...

大宅

Kat00Kat 發表於 18-11-10 16:54
我7月份book仁安,當時只有兩名女醫生:董醫生同周醫生,但董醫生排期要到明年,我已經40了,時間迫人,所 ...

睇完你嘅分享……恭喜你!我用威爾斯公家症都係卵子七粒受精二粒,一粒靚一粒中上,我亦是自己一個人去醫院接寶寶回家,猶豫不決一分鐘時間我決定就呢二粒一次機會,希望成功率大打孖都係咁話!結果一次成功一胎仔仔!可能唔靚嘅醫生解釋子宮內膜吸收了,因為懷孕到三個月半都沒出血 流啡現象!一切順利,而家等四D超聲波!

大宅

回覆 Manmanman12345 的帖子

0.9幾,所以一開始醫生已經話我知係屬於差嘅!佢話正常都起碼要有1

大宅

回覆 Cindy曾 的帖子

恭喜你生孖!一胎搞掂真係好!大家一起加油生豬b💪🏻💪🏻

大宅

Sorry,頭先睇錯!以為你是孖胎!對呀,之前一直都以為自己陀孖胎,到產檢時話得一胎我都呆咗,因為我一直都冇流血或流啡,醫生話冇咁好嗰粒可能被身體自然吸收咗!所以老公才說應一開始放兩粒靚。但我反而覺得一胎我會更安心,始終孖胎會分薄資源,怕bb唔夠營養,出世時輕磅難養,而且老公勁忙,我要一個照顧兩個真係好辛苦,現在反而心情輕鬆了!

大宅

Kat00Kat 發表於 18-11-13 11:30

Sorry,頭先睇錯!以為你是孖胎!對呀,之前一直都以為自己陀孖胎,到產檢時話得一胎 ...

當然一個好,雖然孖系開心,但係後期嘅辛苦一個人無法想象!

複式洋房

回覆 esther1983 的帖子

請問董醫生係咪開menopur?我睇過周醫生失敗了
想了解董醫生係咪開一樣藥
如果都一樣,可能繼續睇周醫生
謝謝

別墅

jesuis 發表於 18-7-22 09:23
要少過10呀。

fsh高過10仁安係唔會幫做ivf??
私家唔係應該咩症都接?

大宅

回覆 Kat00Kat 的帖子

恭喜你呀!想問下周醫生要等幾耐先book到?大約用了幾錢?

大宅

回覆 Chubbpiggy 的帖子

好似大約一個月左右就book到,價錢大約約10-13萬,因為要視乎你情況,有冇胚胎要雪,同埋是否成功著床等因素。如果成功雪卵及著床,連其後覆診就大約十三萬左右,如果唔成功又沒雪卵就大約十萬左右。

首頁

尾頁

跳至