自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

你住邊呀?拆琴得唔得呀?

子爵府

minglam49 發表於 18-7-3 20:42
你住邊呀?拆琴得唔得呀?

問左,折琴都唔得,問左幾間都話做唔到!

大宅

yukiyukipang 發表於 18-7-3 20:47
問左,折琴都唔得,問左幾間都話做唔到!

chk pm

子爵府

minglam49 發表於 18-7-3 20:56
chk pm

thx

大宅

yukiyukipang 發表於 18-7-3 21:03
thx

http://shelovestabo.blogspot.com/2010/08/blog-post_7674.html?m=1
我是睇這個blog 找何師傅,也是村屋搬琴,要拆琴。 他非常專業, 可以幫到你。

大宅

TinyTomato 發表於 18-7-1 21:18
如果你指一兩千元就有交易的 "電子琴",我同意。
但今時今日,如果比兩三萬買一台似樣的數碼鋼琴,力度控制 ...

前一排去通利我都有留意Yamaha avantgrand ,佢display個model好似N2,手感係唔錯,絕對應付到5至6級琴。 如果冇記錯,通利賣這個琴4萬幾。N3X唔知道香港有冇,都想見識下。

公爵府

eziznw 發表於 18-9-30 09:30
前一排去通利我都有留意Yamaha avantgrand ,佢display個model好似N2,手感係唔錯,絕對應付到5至6級琴。 ...
N2 冇可能四萬蚊,N1 avantgrand 幾年前TL 都賣超過十萬,但可能賣得太貴,TL 唔再賣。

N1 avantgrand 已經可以應付任何 level 嘅曲目,包括 Concerto, 我有朋友係外國住大廈成日俾鄰居投訴佢彈琴,因為佢日日彈三個鐘,所以佢改用 N1 彈可以插 headphone 唔會嘈住人。

大宅

jellomama 發表於 18-9-30 09:41
N2 冇可能四萬蚊,N1 avantgrand 幾年前TL 都賣超過十萬,但可能賣得太貴,TL 唔再賣。

N1 avantgrand 已 ...

謝謝提醒!
我再check返我啲相,我係4月2018去通利睇,睇個部係NU1X(唔係N2) 售價港幣39,800。如果照你咁講,價錢回落了好多。

公爵府

eziznw 發表於 18-9-30 09:55
謝謝提醒!
我再check返我啲相,我係4月2018去通利睇,睇個部係NU1X(唔係N2) 售價港幣39,800。如果照你咁講 ...
NU1X 同 N1 avantgrand 仲差好遠呢!

首頁

尾頁

跳至