心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

真實離婚並不可怕,最慘係d小朋友,我興幸自己無小朋友,所以離婚對我黎講只不過係突然之間無左個人係身邊,點解我會咁樣講??係因為我見到我d姨甥覺得佢好可憐,我家姐早過我離婚,離婚原因唔講啦,佢有兩個仔,之前因為一d事所以佢個大仔俾嫲嫲度住,放假都會返黎屋企,而家我家姐有男朋友,佢男朋友成日都過黎訓,佢地又唔想d小朋友知道佢男朋友係度訓,尋晚係公公度訓,今日我帶佢地返黎,我家姐就話我做咩帶佢地返黎唔講,一知道佢地訓左教就叫佢男朋友上黎,我知我呢個做妹唔可以講d咩,又加上我而家寄人籬下,但我真係好想知道佢男朋友係唔係真係無屋企返呢?

不喜勿插

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

…………

男爵府

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 18-7-2 09:42
男朋友點會冇屋企返??
佢應該唔係晚晚都係你家姐度瞓,而且佢未識你家姐之前咁瞓邊呀?
離婚,如果冇小朋 ...

的確係無小朋友會考慮既野會少好多,一星期四至五日會係度訓,其實佢男朋友上黎訓唔係一個問題,問題係有一次大果個想返黎屋企,但因為果晚佢男朋友上黎所以無論點講都唔俾佢返屋企,一定要係公公度訓

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

siu_yan0308 發表於 18-7-2 10:16
的確係無小朋友會考慮既野會少好多,一星期四至五日會係度訓,其實佢男朋友上黎訓唔係一個問題,問題係有 ...

…………

男爵府

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 18-7-2 10:23
如果個小朋友已經小學,其實係應該搞清楚啲關係。 不過你只係細妹,都唔好講咁多。否則 佢連你都唔畀住就 ...

其實個小朋友係知道咩事既,知道佢男朋友有上黎訓,你話我份人守舊又好咩都好,如果有咁既情況既,我一定唔會明知有小朋友係度叫個男朋友上黎訓,我知道我只不過係細妹,所以無講d咩,所以上黎呻下,有時會覺得大果個好可憐既

寶石宮

siu_yan0308 發表於 18-7-2 10:37
其實個小朋友係知道咩事既,知道佢男朋友有上黎訓,你話我份人守舊又好咩都好,如果有咁既情況既,我一定 ...

…………

男爵府

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 18-7-2 11:11
小朋友都知道咗。 咁心應該都唔好受。
媽媽揀男朋友一齊生活,就將佢放去其他親人嘅屋企。
我 ...

小朋友係唔好受,咁都無辦法,而家小朋友就同嫲嫲住,爸爸另外有新既女朋友,其實離婚手續就搞好哂,本身大果個係跟家姐住,只不過有一次大果個唔聽佢講就打佢打到個頭有少少傷,老師見到就入E院check,之後先跟嫲嫲

寶石宮

siu_yan0308 發表於 18-7-2 11:31
小朋友係唔好受,咁都無辦法,而家小朋友就同嫲嫲住,爸爸另外有新既女朋友,其實離婚手續就搞好哂,本身 ...

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 18-7-2 11:46

而家見到小朋友咁真係好想對佢好d,但有時個小朋友做d野會令到我好嬲,我知個小朋友有過度活躍症,有時做d野控制唔到自己

寶石宮

siu_yan0308 發表於 18-7-2 11:50
而家見到小朋友咁真係好想對佢好d,但有時個小朋友做d野會令到我好嬲,我知個小朋友有過度活躍症,有時做d ...

…………

男爵府

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 18-7-2 11:56
點樣嬲都好,都唔好打頭、郁手。 小朋友諗埋一邊可能會覺得自己做錯事,所以屋企人先放佢去第二度
...

我點嬲都好都唔會打佢頭,佢開始大個啦,其實好多野佢都知既但係佢會扮唔知,今日同佢傾過計,知道佢真係好想返黎呢個屋企,無奈地唔可以,我呢個做呀姨既都唔知點樣先可以幫到佢

男爵府

siu_yan0308 發表於 18-7-2 10:16
的確係無小朋友會考慮既野會少好多,一星期四至五日會係度訓,其實佢男朋友上黎訓唔係一個問題,問題係有 ...

講緊係你家姐愛個仔多d定愛條仔多d。。。有d咁的老毋有乜好講

男爵府

畀面勳章

ilovecafe 發表於 18-7-3 00:26
講緊係你家姐愛個仔多d定愛條仔多d。。。有d咁的老毋有乜好講

其實佢都愛佢個仔,只不過有時覺得佢太自私,個仔想返屋企但因果晚佢男朋友上黎所以唔俾佢返去

寶石宮

siu_yan0308 發表於 18-7-3 00:02
我點嬲都好都唔會打佢頭,佢開始大個啦,其實好多野佢都知既但係佢會扮唔知,今日同佢傾過計,知道佢真係 ...

…………

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

ilovecafe 發表於 18-7-3 00:26

答案好明顯。
有點不負責任咁囉。
個仔好hurt。
不過potential的終身伴侶,可能重要過幾年後就有毛有翼嘅仔嘅....
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 18-7-3 09:09
做媽媽都冇諗清楚對小朋友嘅長遠影響,你做阿姨唯有多啲同小朋友傾計,都好難做到啲乜嘢。
可能男朋友同佢 ...

可能做呀媽既覺得自己三十幾歲,難得搵到一個大家咁中意大家,又唔介意佢有兩個仔,所以咪無諗過其他野,可能佢有諗過既,好似佢男朋友係度訓咁,有時小朋友放假,佢會叫我/工人姐姐同佢地落去玩,等佢男朋友可以走,我之前都講過大果個因為我家姐打佢先同嫲嫲住

男爵府

畀面勳章

heidys 發表於 18-7-3 22:35
答案好明顯。
有點不負責任咁囉。
個仔好hurt。

個小朋友係好傷心架,佢有同我講第時佢地真係結婚既,都唔會叫佢呀爸,最多叫佢叔叔,第時生小朋友只會叫表弟妹,聽到佢咁講我都唔知講咩好,覺得佢好可憐

伯爵府

回覆樓主

有左男朋就大晒唔理小朋友
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

男爵府

畀面勳章

Supertalkative 發表於 18-7-4 18:38
有左男朋就大晒唔理小朋友

而家我家姐已經問左細仔,問如果佢男朋友係度住既俾唔俾,之前問細仔佢話唔俾,而家細仔又話俾
無計啦,我呢個做妹既,又唔可以講咁多

男爵府

回覆樓主

如果係我,小朋友幾時都係放在第一位。男朋友可以識過個,小朋友們就只有一個媽媽。

首頁

尾頁

跳至