3歲半小朋友成日深呼吸

軒旻媽咪
|
將軍澳有兒科專科介紹嗎?之前睇過一間話氣管問題,但吃了藥沒效果。jm有介紹嗎(emoji)
JFNL
|
我仔剛睇完一個兒童呼吸科專科醫生繆定逸,也是BK JM介紹
黑玉白鑽
|
想問樓主你小朋友係經常深呼吸?好返未?
小朋友有無經常打喊露?
軒旻媽咪
|
黑玉白鑽 發表於 18-11-7 15:55
想問樓主你小朋友係經常深呼吸?好返未?
小朋友有無經常打喊露?

好返了,喺鼻敏感,食咗排青蛙糖。難斷尾,唯有增強佢抵抗力。
GCHK
|
軒旻媽咪 發表於 18-11-7 16:11

係亞,鼻敏感真係要增強抵抗力
bchuma
|
軒旻媽咪 發表於 18-11-7 16:11

青蛙糖?係咩?我仔都係鼻敏感,不過表现係成日咳
軒旻媽咪
|
GCHK 發表於 18-11-7 21:47
係亞,鼻敏感真係要增強抵抗力

喺呀,我都覺,食咗個幾月青蛙糖,效果一般,停藥又復發,後來我決定唔再比藥,比D增強抵抗力的維他命佢食,多運動飲食方面調理下,宜家好耐沒再深呼吸了。
軒旻媽咪
|
bchuma 發表於 18-11-7 23:08
青蛙糖?係咩?我仔都係鼻敏感,不過表现係成日咳

過敏藥,甜的,青蛙圖案,所以大家叫佢青蛙糖。
GCHK
|
軒旻媽咪 發表於 18-11-8 17:50
喺呀,我都覺,食咗個幾月青蛙糖,效果一般,停藥又復發,後來我決定唔再比藥,比D增強抵抗力的維他命佢食 ...

係亞,必要時出去戴口罩
fafaluilui
|
以前阿女每次感冒後又咳又氣管有事, 就好長手尾, 還入了幾次醫院, 除了要食抗生素, 聞氣最後都要食類固醇, 每次見到個心都好痛, 餵藥又辛苦自從是用了精油及加上supplements 後, 幫助了她增强抵抗力及改善呼吸道氣管問題, 就算病了都好快自己痊癒....真的感恩佢不用再食抗生素....