自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

哨牙的小朋友係未發育前做顎骨矯正會效果最好最快,
女仔就未來經前做.

搵個矯齒科的牙醫問下.

子爵府

kayancc 發表於 18-7-10 13:18
哨牙其實真係好唔好睇, 希望佢明白啦, 你27歲先cool cool左幾耐? 可以分享多小小嗎 ...

我其實一開始cool invaslign,但因為想影pre wedding靚d,我cool左一年鋼,基本上已經平哂

後來我就有左,都一直有cool invaslign既,但第二胎又帶唔到cool,我頭尾4年都未cool完

但而家就未cool完,都一定一定靚過以前好多
你說服下你個女,我有時都唔想睇番以前d相

大宅

fghjkl 發表於 18-7-10 13:23
係呀!我小朋友10歲,已戴半年明顯改善,可去牙医咨询下,第一次咨询就算吾join 都吾收费
...

想帶我女去睇,可以告訴我幚你仔睇的醫生名嗎?

子爵府

Pearlcsc833 發表於 18-7-11 00:55
想帶我女去睇,可以告訴我幚你仔睇的醫生名嗎?

林靜怡医生,你可以去咨询下哪種方法適合你小朋友先

別墅

回覆樓主:

我都係cool. 透明, 效果真係好好

大宅

hhmum 發表於 18-7-10 13:28
我都好後悔冇同個女箍牙 個醫生又嚇佢要剝十幾隻牙(政府),佢聽到後好驚我話點會剝十幾隻咁多佢嚇 ...

依家去做都未遲。我廿一歲去箍,剥兩隻牙,箍一年半。我家庭醫生三十幾歲人先至去箍,都ok架。箍完靚晒。

伯爵府

虎到金來勳章

babytea 發表於 18-7-11 08:27
依家去做都未遲。我廿一歲去箍,剥兩隻牙,箍一年半。我家庭醫生三十幾歲人先至去箍,都ok架。箍完靚晒。
...

當初吾洗錢做又吾做,依家要比錢做咩 要做佢自己比錢做。
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

大宅

Fionhohoho 發表於 18-7-10 14:08
我其實一開始cool invaslign,但因為想影pre wedding靚d,我cool左一年鋼,基本上已經平哂

後來我就有左, ...
請問箍幾耐醫生係咪會講定先?同埋價錢方面大約係幾多?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆樓主

呀女一出恆齒已經知佢要箍牙。而我從無係佢面前講一句箍牙會痛、要剝牙。反而成日有意無意讚d人箍左牙好靚,又問下佢有幾多同學箍牙。表現出箍牙係好普通亦係最直接同快變靚D。所以佢由頭到尾都無反抗。箍完仲好開心D牙整齊左又靚左。

男爵府

fghjkl 發表於 18-7-8 22:53
小朋友幾大?如果未换晒牙,可試戴一種牙套矯齒,只是睡觉時戴,佢作用是改善萼骨的弧度,好像2條路軌引導 ...

想問下幾錢?

男爵府

Fionhohoho 發表於 18-7-9 10:00
愈細做愈好,我成27歲先cool
醜左十幾廿年
如果小朋友係同我一樣哨牙,我點都會勸佢cool

我咪係,31先黎cool真係蝕到入肉,應該一早就cool

子爵府

irischowys 發表於 18-7-25 13:49
想問下幾錢?

三個階段1,2各5千,第三係未必需要的二千

琥珀宮

kayancc 發表於 18-7-8 22:39
但呀女好唔中意箍牙, 佢話好醜樣, 上次約左consult但最終佢都唔肯去

...

同佢講Cool完靚好多。

你比多次機會佢,若佢堅持要做哨牙妹,就慳番由得佢

侯爵府

babytea 發表於 18-7-11 08:27
...

請問你cool左幾錢?thx

子爵府

kayancc 發表於 18-7-8 22:39
但呀女好唔中意箍牙, 佢話好醜樣, 上次約左consult但最終佢都唔肯去

...

佢幾大。通常小朋支六年班,初中開始aware到外表,同埋開始多同學仔cool,佢就會接受到肯cool

男爵府

回覆樓主:

林靜怡牙醫嗰度有referal會唔會有得減幾千 ?

複式洋房

fghjkl 發表於 18-7-10 13:23
係呀!我小朋友10歲,已戴半年明顯改善,可去牙医咨询下,第一次咨询就算吾join 都吾收费
...

想問你係邊到cool? 可否pm資料?阿囡都有這個問題,想知你大約幾錢?

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

fghjkl 發表於 18-7-8 22:53
小朋友幾大?如果未换晒牙,可試戴一種牙套矯齒,只是睡觉時戴,佢作用是改善萼骨的弧度,好像2條路軌引導 ...

我女女上星期睇牙科保健,醫生都建議女女上萼戴牙套。請問你小朋友牙套幾錢?

首頁

尾頁

跳至