網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好開心,希望今次冇買錯。未買洗碗粉都洗住先,都乾淨喎,唯一不足係說明書吾係咁詳細,吾太明啲洗碗程序,點解強洗比節能洗仲短時間?個保管制有咩作用?有冇美的用家可以解答下呢?

333s    發表於 18-7-3 08:09

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

大陸買落嚟?邊度買會抵呀
可以分享吓嗎~?

翡翠宮

Miss.Hui 發表於 18-7-3 00:39
可以分享吓嗎~?

我用緊免安裝M1,香港買千幾蚊;内地出咗新款,更多功能 ,高温咗有75度。

https://item.m.jd.com/product/6653313.html

男爵府

Miss.Hui 發表於 18-7-3 00:39
可以分享吓嗎~?
我响香港格價網買的,仟幾蚊有保養,抵過大陸

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

男爵府

lyh80115 發表於 18-7-3 11:42

我用緊免安裝M1,香港買千幾蚊;内地出咗新款,更多功能 :i ...
衰在大陸冇保養,始終擔心,吾會次次都好似超聲波嗰部咁好彩吾收機肯退錢。

馬太福音六章29節

翡翠宮

estw 發表於 18-7-4 14:37
衰在大陸冇保養,始終擔心,吾會次次都好似超聲波嗰部咁好彩吾收機肯退錢。 ...

係呀,大電器暫時都會香港買,小電器就會内地買,必要時攞去深圳退都得,又或者直送香港有包退服務。似乎最大件有直送嘅電器係蒸焗爐、吸塵機之類……

kkkiko    發表於 18-7-5 12:23

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

lyh80115 發表於 18-7-4 22:06
係呀,大電器暫時都會香港買,小電器就會内地買,必要時攞去深圳退都得,又或者直送香港有包退服務。似乎 ...

我想買部美的雙層座台洗碗機,香港冇得買,要淘,所以想了解下直送包退係點㗎?因為都担心緊件貨有問題時唔知點處理。唔該你先!

翡翠宮

jumpy 發表於 19-1-25 17:48
我想買部美的雙層座台洗碗機,香港冇得買,要淘,所以想了解下直送包退係點㗎?因為都担心緊件貨有問題時 ...

洗碗機係大電器,未見有網站做直送包退,都係搵集運轉運香港,博佢無問題咋。

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

lyh80115 發表於 19-1-25 17:50
洗碗機係大電器,未見有網站做直送包退,都係搵集運轉運香港,博佢無問題咋。
...

OMG, thx !

象牙宮

美的洗碗机。香港美的都有。

洗碗碟機 - Midea HK
https://www.mideahk.com/index.php?route=product/category&path=112

美的(MIDEA) M2免安裝台式洗碗碟機【價格圖片品牌報價】-香港蘇寧蘇寧 ...
https://product.hksuning.com/0000000000/000000000646503982.html

香港蘇寧為您提供美的(MIDEA) M2免安裝台式洗碗碟機

MIDEA 美的洗碗碟機(M1(G)) - Pricerite實惠
https://hongkong.pricerite.com.hk/美的-洗碗碟機-M1-G-229160.html

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我多數用強力洗,時間唔會太耐同埋洗完後d碗碟會熱到辣手
節能洗水溫72度,除非d碗碟好油我先用節能洗。
平時普通就強力洗70度。

果個保管係要黎風乾d碗碟72小時不停會有d風聲傳出,覺得好晒電同嘈,所以我off左佢個function

翡翠宮

c.vieri 發表於 19-1-27 19:35
我多數用強力洗,時間唔會太耐同埋洗完後d碗碟會熱到辣手
節能洗水溫72度,除非d碗碟好油我先用節能 ...

多油應該用強力洗,少油用節能洗,我用節能洗多。70度同72度其實差唔多,強力洗洗接近1.5小時,節能洗實際只洗1小時10分鐘,之後50分鐘風乾。我每日夜晚洗一轉,會用保管,咁樣第二朝就會乾晒,嗰時先斷電。

男爵府

用左一段時間美的,暫時都算滿意,不過真係要有大買大,我又貪心,想盡量洗曬,所以每次入碗碟都要砌好耐。另外有個問題,啲玻璃碗碟會無端端有一點鉄銹漬,洗吾甩,吾知是否同金屬器皿一齊洗的緣故。

馬太福音六章29節

大宅

estw 發表於 19-2-27 23:11
用左一段時間美的,暫時都算滿意,不過真係要有大買大,我又貪心,想盡量洗曬,所以每次入碗碟都要砌好耐。 ...

請問妳係邊度買噶?我都心大心細想買部

男爵府

回覆 luluchuiyeung 的帖子

响Pxxxe 格價網買的

馬太福音六章29節

珍珠宮

estw 發表於 19-2-27 23:11
用左一段時間美的,暫時都算滿意,不過真係要有大買大,我又貪心,想盡量洗曬,所以每次入碗碟都要砌好耐。 ...

最緊要有冇好似十陽咁易壞先

男爵府

youhello507 發表於 19-3-23 15:49
最緊要有冇好似十陽咁易壞先
十陽一般用幾耐會壞?

馬太福音六章29節

象牙宮

estw 發表於 19-4-11 16:30
十陽一般用幾耐會壞?

全國聯保
有保修。 該去深圳維修站修。
怎不理它。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

estw 發表於 19-4-11 16:30
十陽一般用幾耐會壞?

聽呢度d jm 講,一年左右就開始罷工

男爵府

youhello507 發表於 19-4-11 17:35
聽呢度d jm 講,一年左右就開始罷工

下,我部美的未夠一年喎……

馬太福音六章29節

首頁

尾頁

跳至