自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

男爵府

tredd 發表於 18-7-23 00:40
借貼一問,我只睇左最近兩集,點解阿佘忽然間唔嫁嘅?

臨結前,李珊珊走去問陳錦鴻有無鍾意過佢,後來兩個互相擁抱,佘詩曼企左響佢哋附近望到,最後決定唔嫁!

男爵府

she007 發表於 18-7-22 18:56
荒島殺人案做幾集,單案好悶
佘成日唐心,唐心又係悶
古仔戲內性格又係悶,我係宣萱會俾佢激暈

之後阿佘屋企單case好緊張

男爵府

回覆樓主

呢套古天樂做得勁好,cool 但其實大情大性
陳錦鴻都正(平時唔中意睇佢),感覺佢個角色好可靠又正直

李珊珊同阿佘好難頂,無論演技定角色
唐心同man懶frd懶係讓愛咁,但又黑面,又要子山氹佢,根本就有公主病,見佢地分開冇耐就又痴埋子山度(之後幾集),個角色好核突

侯爵府

cathyio 發表於 18-7-23 03:06

昨晚果集,子山剛分手,唐心就咁主動搵佢約食飯,確實難接受,仲要man視佢係好朋友。之前都仲覺得佢可憐,難得鐘意一個人,点知只係輸在時間上。不過,之後就太多。

侯爵府

cathyio 發表於 18-7-23 03:06

唐心個角色睇到人燥晒。
其實係阿man先睇唔出唐心鍾意子山,由佢地話結婚之後唐心已經嬲到震,樣樣都唔like啦。
咁去攪人地未婚夫⋯

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

睇到亂晒,上次刑3金興賢做高級阿Sir, 刑4又做另外一個角色

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mickeyeva 發表於 18-7-25 00:37
睇到亂晒,上次刑3金興賢做高級阿Sir, 刑4又做另外一個角色

係囉
仲有馬德鐘

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大龍生連好朋友郭峰都殺,好衰呀 ,最蠢都係阿佘做埋幫凶

珍珠宮

mickeyeva 發表於 18-7-26 00:30
大龍生連好朋友郭峰都殺,好衰呀 ,最蠢都係阿佘做埋幫凶

我追到啊佘出獄了,睇見都覺得痛既一個女子

媽媽既離世、爸爸既需索、自卑、骨子裡既倔強、不能磨滅既内疚、斷送左既安穩同前途、自覺不配被愛、睇住最羨慕既朋友,同自己最愛既男人一齊,好似成人之美就係愛,好似自己不被愛才是合理的

一段好恐怖既經歷,淨係畫面已教人不能承受,面對爸爸既無理要求,始終都過唔到媽媽既死個種內疚而無辦法拒絕,終於都係 total loss

珍珠宮

2018復活節勳章

nsychristy 發表於 18-7-26 01:39

媽媽既離世、爸爸既需索、自卑、骨子裡既倔強、不能磨滅既内 ...

阿man媽咪點解會自殺?

子山同阿man最後有無喺番埋一齊呀?

子爵府

nainaitze 發表於 18-7-26 01:45

無 最後大結局有彩蛋,大家留意出哂名單後

珍珠宮

nainaitze 發表於 18-7-26 01:45

無,其實我覺得子山無話好過份

係唐心如,好愛自己吧,愛情面前無左朋友之義
男人唔係得一個, 何來非君不可,要步步進逼自己好朋友條仔?

珍珠宮

2018復活節勳章

nsychristy 發表於 18-7-26 01:48
無,其實我覺得子山無話好過份

係唐心如,好愛自己吧,愛情面前無左朋友之義

其實未分手之前,阿man成日咩都聽哂佢爸話,我覺得搞到子山都好無奈,無所適從,所以先至會想同唐心。。。。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

係咪最終兩 pair 都無一齊?

瑪瑙宮

回覆樓主:

邵美琪在劇入面個髮型好唔靚

翡翠宮

水晶樹媽媽 發表於 18-7-26 02:00
係咪最終兩 pair 都無一齊?

唐心死左架

Man 冇同子山一齊,太可惜了

翡翠宮

nainaitze 發表於 18-7-26 01:53
其實未分手之前,阿man成日咩都聽哂佢爸話,我覺得搞到子山都好無奈,無所適從,所以先至會想同唐心。。。 ...

Man 果時又係癲得濟,咩都聽晒阿爸話,如果唔係咁那個唐心唔會有機會入位
男人都係不甘寂寞

翡翠宮

nsychristy 發表於 18-7-26 01:39

媽媽既離世、爸爸既需索、自卑、骨子裡既倔強、不能磨滅既内 ...

唐心直情衰朋友啦,人地一分手(其實都唔知算唔算係分手,可能係冷靜期),佢即刻彈出黎,痴住子山,又跳舞又Lee又路
後來自己詭計唔得逞,人地結婚,佢又發皮四,仲要再一次同人未婚夫表白
Man 真係好心地又偉大,Always 成就人地、當然係因為過去經歷變成性格上既缺憾Form成咁逆來順受受既性格,好可憐

但我都有D 嬲子山,你明知佢咁慘,佢自己都覺得Man 唔同自己結婚係因為唔想佢Get Involved,為何只係一年,你都唔等佢出黎??
就要比個唐心引左去

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

Smallraindrop 發表於 18-8-11 10:24
唐心死左架

Man 冇同子山一齊,太可惜了

請問唐心點解會死?

翡翠宮

docomo 發表於 18-8-11 11:04
請問唐心點解會死?

我未再睇到果度,唔係好記得
應該係結婚時(著Wedding Gown)比人Kill 的

首頁
45678...13

尾頁

跳至