自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

但唔想落街,我好痴家,人大左,夜晚更加唔想出街,怕危險。

好傻豬諗過,屋企買墊(怕吵到樓下),原地跑,咁減唔減到肥呢?

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Icy28078380 發表於 18-7-5 02:36

好傻豬諗過,屋企買墊(怕吵到樓下),原地跑 ...

買跑步機?我一路追劇一路跑

大宅

sytckm 發表於 18-7-5 02:47
買跑步機?我一路追劇一路跑

些日劇男主角成日跑,咁咪好多男主角陪我號

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

有摺疊式跑步機。另外 在家運動,唔一定跑步,健身單車都得,又或買塊瑜伽墊,在家做exercise.都得,youtube好多,可跟住做。

Childhood is journey, not a race.

翡翠宮

放工早幾个站落行返屋企。当然臨收工換定波鞋啦。加油!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

心動不如行動

侯爵府

回覆樓主

減肥一定要有動力,太多假設性問題,永遠行唔出第一歩!唔想落街可以買機回家做,怕嘈到樓下,可以search下部機評論先!早一日行動,早一日美麗!加油

大宅

liuliu 發表於 18-7-5 08:10
減肥一定要有動力,太多假設性問題,永遠行唔出第一歩!唔想落街可以買機回家做,怕嘈到樓下,可以search下 ...

男爵府

回覆樓主:

想做就去做.. 飲食都好重要,戒糖效果都好好,試下丫
我家有多餘空位,我都想買部跑步機

男爵府

回覆樓主:

跑啦
我都減肥中 加油

伯爵府

回覆樓主

其實戶外跑,有風景睇下,跑得開心d

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

有機放機, 冇機睇片跳.小心響墊上跑跳會跣親.

怕嘈就落街做運動, 或者早d 做運動.我好夜至玩kickboxing, 因為怕嘈到人, 反而跳得唔好, 影響效率之餘仲要怕增加受傷機會.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我有傷患停咗差唔多一年,今年再跑返,我去戶外跑,出汗多啲。 感覺上瘦得快啲
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

回覆樓主:

我曾經有段時間,日日跑跑步機,的確減到肥,但出汗真係無街跑咁多,不過我中意跑步機,因為我係跑時間,我就係貪佢可以睇住電視跑,無咁悶,時間易過好多!

寶石宮

2023年兔年勳章

坐言起行 加油

伯爵府

回覆樓主

日日跟佢做幾次tabata包你瘦
https://youtu.be/mmq5zZfmIws

水晶宮

回覆 Icy28078380 的帖子

係屋企大廈行樓梯。 

翡翠宮

懶一定減唔到肥
多藉口亦一定減唔到肥
你住係邊, 會危險?
我11點幾跑, 當然唔會跑南華會方向; 咁咪大坑徑方向
總有一個方向唔危險
唔跑, 又可以去游水; 全身4肢一齊瘦
最緊要係控制飲食

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

marcus_hclee 發表於 18-7-5 08:46
其實戶外跑,有風景睇下,跑得開心d

X2!跑街感覺比跑機良好

男爵府

心動不如立即行動.

我識有個朋友, 鼓勵左佢做運動近兩年, 終於行動. 由2km開始跑, 一星期1-2次, 每星期加500米, 依家就快跑10km了. 所以最緊要決心同行動.

如果係為左減脂肪而跑, 就keep低心率(130左右)長時間(45分鐘至1小時)慢跑或急步走(每1km 8至10分鐘). 隔日跑或每星期3跑.

靠呢個運動量, 每月大約可減1-2磅. 唔好睇少呢2磅, 因為1年就可減約20磅.

至於原地跑, 係可以減到脂的, 但你想唔想像到隔日原地跑45分鐘至1小時係乜感覺? 不如做20分鐘Tabata啦, 要買墊同穿運動鞋防止受傷.

首頁

尾頁

跳至