親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問去三藩市安唔安全呀?
謝謝

禁止訪問

大宅

回覆 Hirr 的帖子

Use common sense and you will be OK. So many rich people live there, such as Mark Zuckerberg. They are not fool to pick an unsafe city to live.

wcpcelia    發表於 18-7-15 09:19

大宅

Millmom 發表於 18-7-14 09:54
回覆 Hirr 的帖子

Use common sense and you will be OK. So many rich people live there, such as Mark ...

非常安全,我大仔住矽谷附近

大宅

ucuniversal 發表於 18-7-16 16:17
非常安全,我大仔住矽谷附近

請問silicon vallery住airbnb定book酒店會平d? 因第一次去,想知由機場去酒店有無車接駁?

大宅

blackblackie 發表於 18-7-17 22:40
請問silicon vallery住airbnb定book酒店會平d? 因第一次去,想知由機場去酒店有無車接駁?
...

Sorry我未住過airbnb答唔到你,我每次都住連鎖酒店,始終airbnb評語好壞參半唔想博

大宅

ucuniversal 發表於 18-7-17 22:44
Sorry我未住過airbnb答唔到你,我每次都住連鎖酒店,始終airbnb評語好壞參半唔想博
...

唔緊要,咁請問連鎖酒店有無推介? 另外,想問下你仔在當地係住hall定自行搵屋?

大宅

blackblackie 發表於 18-7-17 23:35
唔緊要,咁請問連鎖酒店有無推介? 另外,想問下你仔在當地係住hall定自行搵屋?
...

自己租屋近矽谷租金比較貴,但生活費比英國平,之前他在英國讀初中的,洒店都來來去去果幾間酒店website揾返自己去的location search, 放心我去過美國幾個州都不會樓上post講到咁嚇人,美國人很樂於助人,只要財不露眼,晚上不去太夜,沒有問題,美國好值得去玩,去完會對佢改觀,提提你果邊餐廳食野要自己+10-15%services charge

大宅

ucuniversal 發表於 18-7-17 23:37
自己租屋近矽谷租金比較貴,但生活費比英國平,之前他在英國讀初中的

請問我可以pm你再傾嗎?因為唔想騎劫樓主個post,同有其他野想問,謝謝

大宅

blackblackie 發表於 18-7-17 23:39
請問我可以pm你再傾嗎?因為唔想騎劫樓主個post,同有其他野想問,謝謝

Ok

首頁

尾頁

跳至