嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

大家好, 我囡囡5個月大全身都係濕診, 睇了好多次醫生, 濕診病情好反覆, 時好時壞, 到現在身體又出現了好多紅色一點點類似熱靡的病徵.
請問一下,
有冇家長睇過蘇格倫醫生?聽說他睇皮膚濕診好
大家可以俾d意見嗎? thx

男爵府

我囡睇緊……蘇醫生好細心檢查……伹費用比較貴

洋房

珈浠 發表於 18-7-6 06:43
我囡睇緊……蘇醫生好細心檢查……伹費用比較貴

你好。多謝你呀。我都book了星期一睇,希望可以睇好囡囡啦
昨天用了金銀花煲水幫囡囡抹身,之後皮膚反而更加嚴重。搞到佢周身痕癢。訓又瞓唔到。最後都要用類固醇藥膏才能控制,囡囡咁先可以訓得好d。

大宅

WCWBENNY 發表於 18-7-6 10:33
你好。多謝你呀。我都book了星期一睇,希望可以睇好囡囡啦。
昨天用了金銀花煲水幫囡囡抹身,之後 ...

可否分享一下睇完蘇醫生女女點呀?佢開了什麼藥?

大宅

WCWBENNY 發表於 18-7-6 10:33
你好。多謝你呀。我都book了星期一睇,希望可以睇好囡囡啦。
昨天用了金銀花煲水幫囡囡抹身,之後 ...

請問你囡囡睇左哩個醫生有無好轉?

大宅

仔四個月大睇過
他人很好
不亂開類固醇
但比較貴

大宅

chifam 發表於 18-11-29 18:24
仔四個月大睇過
他人很好
不亂開類固醇

幾錢?

大宅

回覆 一顆心 的帖子

我女舊年12月去睇, 睇第一次要$3000 (有CREAM 有藥水 有藥膏), 之後兩個星期去覆疹 $1500, 我女只係手腳骹位有濕疹, 成因係去左維園泳池學游水, 之後就誘發濕疹, 睇左好多次兒科E生都唔好, 終於有人介紹蘇格倫E生比我地, 睇左2次就好返了, 而家KEEP住用D CREAM (自己係美國&澳洲 ORDER 平好多) , so far 都無咩, 真係E 好左
其實佢的E法係, 用藥膏E好左先, 再每日用CREAM + COCONUT OIL 去保濕, 係好WORK的, 出面D醫生唔會教你保濕, 只係叫你用藥, 所以係治標不治本

首頁

尾頁

跳至