跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我小朋友在香港有學開鋼琴,現想問下三藩市的二手鋼琴的價錢,一般Kawai or Yamaha 的二手鋼琴大約幾錢?我現有一台Kawai 鋼琴,都唔知運不運過去?運费貴,故想知鋼琴二手價再決定,請過來人幫忙回答,萬分感謝。

複式洋房

CheungElsa0312 發表於 18-7-5 13:03
我小朋友在香港有學開鋼琴,現想問下三藩市的二手鋼琴的價錢,一般Kawai or Yamaha 的二手鋼琴大約幾錢?我 ...

還有一問題,請問有無人試過用Seven Seas 運了琴過去(用移動木屋)去到美國時,鋼琴散了呢?這點是我擔心的。請問有否過來人分亨一下過往經歷呢?

大宅

CheungElsa0312 發表於 18-7-5 13:03
我小朋友在香港有學開鋼琴,現想問下三藩市的二手鋼琴的價錢,一般Kawai or Yamaha 的二手鋼琴大約幾錢?我 ...

近來我冇睇琴同買過琴,不過呢邊好多人响 Craigslist 到放二手琴,不過要揾人搬。你可以參考下

https://sfbay.craigslist.org/search/sss?query=yamaha%20piano&sort=rel

複式洋房

Mrswayne 發表於 18-7-12 23:21
近來我冇睇琴同買過琴,不過呢邊好多人响 Craigslist 到放二手琴,不過要揾人搬。你可以參考下

https://s ...

真的多謝你的幫忙。

民房

回覆 CheungElsa0312 的帖子

正常鋼琴上船要做木箱,香港收3000 - 5000Sevensea 木箱內沒有防潮,放在船上一個月有㸃風險
加上美國果邊見你有鋼琴可能又收additional charge
再加上鋼琴occupy 左一部份木箱,加加埋埋已經一萬有多
我自己決定唔搬,你諗諗

複式洋房

duke167 發表於 18-7-16 18:05
回覆 CheungElsa0312 的帖子

正常鋼琴上船要做木箱,香港收3000 - 5000Sevensea 木箱內沒有防潮,放在船上 ...

多謝你的意見!
請問你當時無運琴,去到是否買琴或租琴呢?有什麼推介呢?請幫忙分亨你给經驗,萬分感謝!

民房

剛賣了鋼琴,今星期約左七海入木箱。去到settle down 再買琴

我會先check eBay Craiglist 睇下有無啱,yamaha u1二手價應該3k 左右

首頁

尾頁

跳至