自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

babyco 發表於 18-7-5 17:25
bio oil 用完一支已經淡左
我手有幾個窿係俾朋友隻貓咬完發炎搞到出肉疨,過咗一年我我覺得好礙眼先搵bio oil搽,家陣只係好淡幾點白色印。

琥珀宮

畀面勳章

小雄維尼 發表於 18-7-5 17:28
個時我貼完好痕❨我濕疹底❩, 放棄左

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

wendy614 發表於 18-7-6 20:22
咁買邊隻去疤膏好? 我都打算買去疤膏同去疤貼比媽咪用, 雙管齊下, 希望可以改善到. ...

hiruscar 喜療疤 + cica-care 貼

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

I9528 發表於 18-7-6 20:25
hiruscar 喜療疤 + cica-care 貼

搽完再貼?

琥珀宮

畀面勳章

lovebobo 發表於 18-7-6 20:29
搽完再貼?

無錯

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

wendy614 發表於 18-7-5 14:36
媽咪之前做完手術, 最近睇返佢做完手術條疤痕又長又深色, 而且起曬肉牙.

佢話醫生無開去疤產品比佢用, 所 ...

如果唔係痛到瞓唔到就算, 都可試貼好似口者喱 去疤貼, 不過要有耐性貼一兩年起, 先可能有少少效果

珍珠宮

wendy614 發表於 18-7-6 20:20
佢做完手術之後都食得算清淡, 之前岩岩埋口個陣睇個手術疤痕都無起肉芽架.我問返佢, 佢話醫生做完手術無比D ...

如果手術後食太多高蛋白質食物,疤痕會容易有肉牙,但都睇下個人體質嘅。
如果用了除疤產品都唔得,要整返平就要搵醫生處理了

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

聽講Avene 有隻repair 有修復皮膚作用

珍珠宮

畀面勳章

waynewon 發表於 18-7-5 17:21
Bio oil,keep住搽,d疤會淺咗同淡咗,就算條疤已經有年幾兩年,效果都幾明顯。 ...

請問邊到可以買到

男爵府

永然 發表於 18-7-6 20:58
請問邊到可以買到
萬0有得賣。

子爵府

醒目開學勳章

回覆樓主

依個幾好、不過貴。有分7g15g

asor    發表於 19-7-8 08:57
wendy614    發表於 18-10-23 14:49

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

用倍舒痕, 呢支好用, 我妹生BB , 我自己做手術都係用佢, 真係靚返到唔覺有疤, 叫你媽咪勤力D搽, 一定要有恆心搽.

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

licarol 發表於 18-7-7 00:00
依個幾好、不過貴。有分7g15g
你呢個價錢係大size 15g黎, 7g 唔會over $200, 有時有優惠會再平D7g都夠搽好耐, 不過樓主媽咪起埋肉芽, 我覺得大size都買得過.

首頁
12345...6

尾頁

跳至