自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

我先換了11/7四位回程北海道直航回香港,每人15000,去程在wait 2,3/7,NRT/ HND/KIX,直航,現在全部是在台北轉機,如果wait 不到也可以買廉航或最後才選擇台北轉,最緊要回程直航冇咁辛苦

大宅

sophyllis 發表於 18-7-27 20:08
你要留意如果你個回程係用15,000里去換,去程就唔可以包埋內陸機上北海道,要自己比錢買
...

我用avios 換內陸

大宅

sophyllis 發表於 18-7-27 20:11
這樣就可以,意思係AM包唔到

我知道,現asiamile 換內陸一定要先換來回才可以換,仲要係5000里,avios 只要4500

大宅

ethan1002 發表於 18-7-28 23:16
Avios你已換到內陸嗎?我睇過冇機

要出發前兩個月才可以換

大宅

ethan1002 發表於 18-7-28 23:31
我見佢啲日子按得入以為就有

不是呢,要去前兩個月倒才開放

大宅

ethan1002 發表於 18-7-28 23:33
我而家訂了去程東京,打算會坐內陸機去北海道,但而家都諗緊換唔換到內陸機,定就咁買算
...

咁其實用外國人買Jal /ANA東京去北海道都係$788一個人

大宅

章太郎 發表於 18-8-2 17:39
請問am內陸機係點換?我試㩒am今年8月係not available

如果用ASIAMILE換內陸一定連直航換的,網上係換不到,要打上去ASIAMILE熱線換呢,我現在狀況,我分開兩程單程換,然後在臨出發前兩個月在BA (AVISO )換內陸機,因為本身ASIAMILE換日本來回最低里數是 20000,加埋內陸單程就 25000,但如果 在AVISO 換 東京去北海道 內陸單程只要 4500里,同埋我不個道現在ASIAMILE換內陸可不可以早一年換,所以你真係要打電話去問一問好D

大宅

回覆樓主

今天毛啦啦confirm 佐我下年2/7香港飛東京 九點幾班機,嚇死我,冇諗過咁快,我七今年七月中排waiting ,排個幾月就有,但我費事wait用avios 四萬換了四個人日航香港飛東京

大宅

seaheart88 發表於 18-8-19 23:30
現在要用A M兌換買內陸機好麻煩。。首先又要係來回程一齊出。。而且仲要規定係標準賞。。才能兌換partner ...

對呀,比七百幾就可以飛內陸,所以我最後用4萬avios 換四張單程香港飛東京,坐日航,不用wait Asia mile 下年暑假攪定了,放心哂

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 09:26
我都係暑假用avios 兌換左香港去羽田果程40000兩人商務

回程就用咗北海道直航返香港am。。。唔好煩等待wa ...

對,真係唔知等到幾時,好在avios 夠分,我換一家四口呢,所以商務與我無緣

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 09:39
我之前兌換左好多分落am。。。後來有人通知我應行嗰邊有放暑假位。。我都即刻喺DBS嗰邊兌換左avios 。。否 ...

我也是第一次用avios ,又係DBS分換,唉如果這個星期換,多30%呀,希望30/10前我儲倒D DBS 換下先

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 09:43
我就係剛剛星期四先知道有位同埋有額外30%。。。星期六就已經有分。。中午我就即刻兌換左兩張羽田。。係最 ...

你好好彩呢,不過另一方面諗如果呢個星期才換,我可能換不到機票

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 10:45
8/7,11/7。。。我嘅CTS返香港就仲有位。。。

我覺CTS直航回香港呢程最重要,所以死都換佐先,15000里,去程飛東京又得大阪又得,多選擇D

首頁

尾頁

跳至