自由報料

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

3wa4 發表於 18-7-24 18:12
東京、大阪、北海道嗰啲地方就難講啲,
你們六月是否六月頭中呢?

六月中

男爵府

fghjkl 發表於 18-7-24 14:17
我又覺得日韓易左,好似8月重有好多選揀,不過里数就要40000里來回

以前用30,000里可能一早捕實都換到, 依家一開都要四萬里,變相加左里數!任佢加!
除非low season !

大宅

3wa4 發表於 18-7-24 18:21
以前用30,000里可能一早捕實都換到, 依家一開都要四萬里,變相加左里數!任佢加!
...

完全感覺係咁樣!未踏入暑假已經要15,000里一程,踏入後更要20,000里一程,有時甚至唔放位,去到last minute先放位,根本不能plan行程

子爵府

3wa4 發表於 18-7-24 18:21
...

但好似調返轉360日前现在只放轉机位,以前360日前一早点都换到,差在時間好吾好,但現在返而遲换用多啲里数就换到,今早35000换左8月韓國(以前就未必有了),所以有好有吾好啦

男爵府

fghjkl 發表於 18-7-24 19:13

但好似調返轉360日前现在只放轉机位,以前360日前一早点都换 ...

但韓國理論上20000里已經換到,if 35000里太貴了!

大宅

3wa4 發表於 18-7-24 19:41
但韓國理論上20000里已經換到,if 35000里太貴了!

我都是嘗試用35,000里換北海道來回,仲要一早打去都唔一定換到

別墅

回覆樓主

2014年10月落柯打,排waiting,訂12尾(聖誕後,跨年),一次過waiting名古屋/大阪/出/入。結果11月頭confirm阪入名出。四人。

2017年9月落柯打,排2018年2月農曆年旺季札幌直航。12月初confirm,年廿八午機去、年初六午機返。四人。

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

現在check8月尾來回香港/羽田,用三萬里仍然換到啊!

男爵府

goldpiglet 發表於 18-7-25 01:19

而家唔知係咪如果仍有機票未賣曬會放多D俾人換,但所需既里數就高過佢正常里數好多!

子爵府

3wa4 發表於 18-7-25 09:27
而家唔知係咪如果仍有機票未賣曬會放多D俾人換,但所需既里數就高過佢正常里數好多!
...

我覺得係!新制下首先吾好預佢减左的里数你會換到,例如日本韓國來回2000里,除非你真係吾洗返工吾洗就人,話走就走啦。其次360日前佢已經吾放位,就算放都係要轉机的航班,相反愈近換愈有机會,好似现在换8月每日一路放位中,但你要預可能20000换一程經濟,10000都有豬頭骨時間

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

goldpiglet 發表於 18-7-25 01:19

係,我上星期都換左

大宅

fghjkl 發表於 18-7-25 12:49
我覺得係!新制下首先吾好預佢减左的里数你會換到,例如日本韓國來回2000里,除非你真係吾洗返工吾洗就人 ...

幾經辛苦,打左好多次電話,終於換到4張19年暑假來回北海道直航

子爵府

sophyllis 發表於 18-7-26 15:00
幾經辛苦,打左好多次電話,終於換到4張19年暑假來回北海道直航

好勁呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用幾多里數換?

大宅

MsBusy 發表於 18-7-26 15:39
用幾多里數換?

去程15,000 回程 20,000

MsBusy    發表於 18-7-26 16:27

大宅

3wa4 發表於 18-7-5 19:43
Asia miles 換機票去日本差不多個個地方都只係得候補,候補左究竟有冇人試過最後 wait 到呢?可否share 一下 ...

Wait 到。出發前一天wait 到。
cc

男爵府

真心勁!
請問下年六月定七月?

大宅

3wa4 發表於 18-7-26 17:23
真心勁!
請問下年六月定七月?

七月中共去11日

大宅

回覆樓主:

我上年waiting12月份北海道,都未冇消息

子爵府

Tomatofong 發表於 18-7-26 21:14
我上年waiting12月份北海道,都未冇消息

你wait今年12月?你頭中定尾。我wait緊12月頭,有去程,等緊回程

首頁
12345...7

尾頁

跳至