跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 BeverlyLeung 的帖子

鑑於學校昨晚來電,指有家長致電學校,舉報本人回帖及作出查詢,學校就此向本人表示,學校認為本人之留言乃中傷學校。現本人重申,未有在回帖留言上使用任何貶義字詞,亦未有批評學校處理方法,亦未有攻擊學校或任何一位教職員及工友,更沒有認為做法疏忽或有人失職。本人理解一班多達33個小朋友,教職員已盡全力教導及照顧小朋友,深表感激! 在此希望舉報我之家長也向學校反映啊~ 

倘若家長關心自己子女校內狀況,請自行向閣下子女或學校查詢,自行作出判斷。本人回帖內容只是引述本人兒子之描述,為了解更全面,本人亦有向其他家長作出查詢,現附上對話截圖參閱。

就品德問題,恕未能公開對話中對方之姓名。不過,某家長向學校舉報時,能說出我是那位學生之家長,我們應該存在於共同的WHATSAPP群組吧,如有疑問,歡迎回帖或PM我。

子爵府

BeverlyLeung 發表於 18-11-10 14:05
回覆 BeverlyLeung 的帖子

鑑於學校昨晚來電,指有家長致電學校,舉報本人回帖及作出查詢,學校就此向本人 ...
果位家長係咪痴痴地?如實去寫都叫抵毁?

洋房

GO5019 發表於 18-7-6 12:33

擾敵,你明白的。

如果係好嘅學校就吾會有啲態度差控制吾到情緒嘅老師啦 係好學校怕乜比人擾敵(emoji)(emoji)(emoji)梁李請得d冇經驗冇修養冇能力的老師 預咗比人批評
其實屯門有大量學校 選擇學校最重要方便 小朋友又喜歡 老師有愛心 有能力 校舍乾淨舒適 附近吾複雜

公爵府

888Amy 發表於 18-10-12 21:56

我同你遭遇一樣,根本唔係擾敵,面試个老師態度好差。我仲 ...

講開高德根,我覺得好hard sell佢個stem,佢仲請左專人黎示範同介紹,又要硬食睇個日本老闆段片,感覺唔好,好似變左傳銷咁,明明開放日時講要3張飛,俾得2張我,仲話我寫錯,ok,算數,諗住走時好彩校長俾我入。

兆彼,嗰3分鐘面試好似當人乜咁!

呂祥光,校長唔得,又係吹捧自己,成日讚揚自己點掂,要k3全部講英文。面試後小朋友去玩車或滑梯,有個紫色衫老師好惡咁當眾扯個小朋友落車,因家長去聽校長嘅豐功偉績,所以小朋友獨立自己一個玩車,我就爸爸去聽,我自己睇足全程。

複式洋房

scgift 發表於 18-7-11 05:02
阿女朋友讀緊梁李k2,媽咪好唔鍾意啲同學仔喎,覺得啲同學仔質素麻麻地,驚影響小朋友學曳。

我自己就有時 ...

(emoji) 如果係公園玩都需要慢慢行慢慢爬細聲講嘢,可能都玩得太辛苦,小朋友係公園跑跑跳跳,講野大聲的係可以允許喔,只要朋友唔會故意推撞,跑跑跳跳才玩得開心。

男爵府

wcw0826 發表於 19-3-14 23:17
(emoji) 如果係公園玩都需要慢慢行慢慢爬細聲講嘢,可能都玩得太辛苦,小朋友係公園跑跑跳跳,講野大聲的 ...

可不是一般的跑跑跳跳。我小朋友曾多次被該校學生在滑梯上推開,在別的公園玩可沒遇到過。叫聲也是吵耳的大聲尖叫。真心怕怕,我小朋友已經很久沒到該公園玩耍了。

男爵府

好媽媽勳章

888Amy 發表於 18-9-1 13:32
你个女派去边-間中學?

四大天王非順記

別墅

Kaman0520 發表於 18-7-6 01:17
仔仔下年k1~~
但因為本身唔係住開屯門
有無媽媽既小朋友讀緊?

我女讀緊,我之前都不是住屯門的。但有家人住緊,我女現在升K2。學校、校長、老師都好好,另外學術方面,教得好好,返學好開心(emoji)。我女之前都唔多講野的小朋友,有讀international school nursery class, 但都唔多説話,攪到我好擔心。之後有幾間幼稚園收左,都諗左好耐,但我都最後決定梁李,有舊同事推薦過我,而家人都講好,好彩無揀錯。開學後幾個月,講野又多左,我女在這學校學習,教完的生字,都在屋企可以讀返出來,簡直不會想到可以妣美其他要付費的幼稚園。

別墅

絕對係一間好學校!有人情味,家校合作好,通告清晰,活動安排足夠,課程設計合乎程度,老師有經驗,校長真係好好,感受到校長對老師、姨姨和學生一樣咁好!正因為很滿意學校,所以大嗰個畢咗業,今年細嗰個都報K1!

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至