自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

都係我自己大意,唔係第一次買賣車位,賣車位以前比開 0.8 個佣,今次冇為意,口頭應承個 agent 比 1.2 個佣(我急放),但他落文件寫了 0.8 個佣(他公司同意比 discount 我),我簽時講電話沒有留意他佣金計出來個數,依家我估計他想把 0.4 個佣自己袋,我應該點做?多謝教路

大宅

ope 發表於 18-7-6 02:40
都係我自己大意,唔係第一次買賣車位,賣車位以前比開 0.8 個佣,今次冇為意,口頭應承個 agent 比 1.2 個 ...

咁你應承左人俾1.2佣,可能人地落力推,又或者如果你唔想1.2佣,照俾0.8%.同agent講聲好d

男爵府

Just ask the agent the details. No one knows here.

大宅

回覆樓主:

你自己想點? 想慳番0.4? 係米淨俾0.8,唔係米俾1.2囉~又係你應承人先

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

應承比 1.2 就要比 1.2,
認為祇能比公司而不能私下比,
可以同個當事人私下講,
賣出咗反口唔想比 1.2 就有點兒那個……

男爵府

ope 發表於 18-7-6 02:40
都係我自己大意,唔係第一次買賣車位,賣車位以前比開 0.8 個佣,今次冇為意,口頭應承個 agent 比 1.2 個 ...

咁你應承俾1.2,人地又係收你1.2,睇唔出有咩陰你喎。
至於你話contract寫0.8,咁係佢公司同佢之間嘅事,對你無影響

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

龍貓車 發表於 18-7-6 06:16
咁你應承俾1.2,人地又係收你1.2,睇唔出有咩陰你喎。
至於你話contract寫0.8,咁係佢公司同佢之間嘅事, ...

唔係掛。咁會唔會比人以為係行賄
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

提佢寫錯,叫佢改返1.2,如果Agent暗示妳私下比,妳可以話唔可以,因怕坐監~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

回覆樓主

今朝晨早揾到佢老細,佢老細話 0.8 得啦,下次唔比 discount 就 ok

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

ope 發表於 18-7-6 07:43
今朝晨早揾到佢老細,佢老細話 0.8 得啦,下次唔比 discount 就 ok

未到8点甘早,最少慳返幾千~

收少左,買些食物送給他們~

水晶宮

大力大力 發表於 18-7-6 07:28
提佢寫錯,叫佢改返1.2,如果Agent暗示妳私下比,妳可以話唔可以,因怕坐監~
...

公爵府

回覆樓主:

同佢講佢地甘識做,
下次有fd買賣介紹俾佢!

珍珠宮

回覆樓主:

一係寫返1.2佣

首頁

尾頁

跳至