自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

笑得好勳章

我個朋友本來想幫個仔報,見太貴先縮沙,今日睇到新聞好彩佢冇落搭,即刻send比佢睇,原來德萃仲未完成註冊已經收佐家長成萬蚊註冊費,唔系咁都得呀

https://news.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20180706/s00001/1530814784538

大宅

笑得好勳章

剛才個朋友覆番我原來ek有花生食
https://www.edu-kingdom.com/foru ... ead&tid=3648903

伯爵府

回覆樓主:

其實呢間學校好唔好既呢?

水晶宮

donuthk 發表於 18-7-6 10:41
我個朋友本來想幫個仔報,見太貴先縮沙,今日睇到新聞好彩佢冇落搭,即刻send比佢睇,原來德萃仲未完成註冊 ...

呢個朱校長

公爵府

回覆樓主:

地契問題係好 fundamental, 冇得搞的。呢d唔係叫做博,係叫做唔認識&魯莽。

珍珠宮

luckybaby2011 發表於 18-7-6 11:04
呢個朱校長

天虹轉來果位?
但不知詳情,我見不少人讚呢。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

水晶宮

貓頭雀 發表於 18-7-6 11:37
天虹轉來果位?
但不知詳情,我見不少人讚呢。

其實未轉
不過一早已好落力sell新校

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

donuthk 發表於 18-7-6 10:43
剛才個朋友覆番我原來ek有花生食
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3648 ...

食左好耐啦
我都好懷疑其實係記者去攞料報串

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

如果報嗰時係諗住旺角上堂,但後尾迫住要轉去大埔,唔知可唔可以退番留位費呢?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

luckybaby2011 發表於 18-7-6 11:46
其實未轉
不過一早已好落力sell新校
最勁係出事即縮, 話自己未上任唔方便接受訪問
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

寶石宮

2023年兔年勳章

luckybaby2011 發表於 18-7-6 11:04
呢個朱校長

原來未上任 簡介會做義工

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sunnymama2 發表於 18-7-6 12:02
如果報嗰時係諗住旺角上堂,但後尾迫住要轉去大埔,唔知可唔可以退番留位費呢?
...
無論點都要搵定學校喇
放下自在

侯爵府

miriam 發表於 18-7-6 12:02
最勁係出事即縮, 話自己未上任唔方便接受訪問

咁佢一直好高調地代表新校噃

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Charlotte_mom 發表於 18-7-6 11:59

食左好耐啦
今期買花生薯片汽水買到破產囉
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

sunnymama2 發表於 18-7-6 12:02
...
問學校, 或者最安全做法搵教育局問下可以點做

王國長老

mama01 發表於 18-7-6 12:52
咁佢一直好高調地代表新校噃
佢最近學左中國國粹掛

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

大宅

donuthk 發表於 18-7-6 10:41
我個朋友本來想幫個仔報,見太貴先縮沙,今日睇到新聞好彩佢冇落搭,即刻send比佢睇,原來德萃仲未完成註冊 ...

朱校長銷售一流,人地私校都係睇中佢呢個賣點請佢黎收生,搵食啫。

本來朱校長,我都幾欣賞,起碼佢敢於創新,改寫一間殺校既命運。

但咁快就變左搵真銀,仲要講到原因係希望多點人用佢套方法。如果要轉工先可以推廣,咁佢咪要去晒全校五百幾間學校?

呢個係咪真正原因,大家都明既,搵食啫。你搞掂左一間學校,形象又好,私校可以收到勁貴,家長都心甘情願,收成期黎既。佢個學費就係和佢校舍和師資不相配,朱校長佔其中一大部份。

而家簡直三贏。私校多左生意,朱校長搵多左,家長又有得揀又開心。

珍珠宮

畀面勳章

呢個朱校長

朱校長果間好似叫銘恩喎?

首頁
12345...9

尾頁

跳至