自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

debbyma 發表於 18-7-6 15:08
朱校長果間好似叫銘恩喎?

天虹

侯爵府

回覆樓主:

呢間係張灼祥搞的,即成日拎住男拔前校長個名出來sell果位, 佢老婆又係好鍾意涉足教育。呢間學校一早已覺得係間商業味好重嘅學校, sell呢樣果樣只覺得係一班叫識少少教育, 吹噓某啲嘢嚟做賣點而已, 唔覺得佢地係真心做教育

唔明朱子穎點解要幫佢,又或佢地根本係同一類人

大宅

青青河邊草 發表於 18-7-6 15:19
呢間係張灼祥搞的,即成日拎住男拔前校長個名出來sell果位, 佢老婆又係好鍾意涉足教育。呢間學校一早已覺得 ...

我而家就覺得同一類人,難得有個搵大錢機會,做津校邊有發達?

其實我真係明架,比我係佢,我都會咁做。但我會discount朱校長呢個因素,如果無呢個校長,德萃邊值咁貴,我加多少少,國際學校都讀到啦,但佢又無國際學校既校舍喎。

伯爵府

回覆樓主:

咁交咗留位費又退咗本身個學位嗰班小朋友咪好慘

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呢間係張灼祥搞的,即成日拎住男拔前校長個名出來sell果位, 佢老婆又係好鍾意涉足教育。呢間學校一早已覺得 ...

朱校長,做津校,點會揾得多錢,私校,人工福利都好好多

子爵府

dativebond 發表於 18-7-6 15:22

我而家就覺得同一類人,難得有個搵大錢機會,做津校邊有 ...

之前系天虹做咁多嘢整靚個名, 似係鋪路轉去第二間學校做~ 當我小人之心吧

翡翠宮

conniemar 發表於 18-7-6 15:23
咁交咗留位費又退咗本身個學位嗰班小朋友咪好慘

見有人話係傳統名校轉過黎

珍珠宮

畀面勳章

dativebond 發表於 18-7-6 15:13
天虹

佢現在搞果間新小學,大埔大元邨銘恩

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

唔知有無人伏左, 有既打電話去學位分配組睇下點做.............當然叩門要同步進行

家長如有進一步查詢,請與教育局學位分配組聯絡。

地址:九龍觀塘偉業街223號宏利金融中心2樓2室

電話:
2832 7610(香港島及離島)
2832 7620(九龍)
2832 7635(新界西)
2832 7659(新界東)
2832 7700/2832 7740(一般查詢)

24小時自動電話查詢系統:2891 0088

網址 :www.edb.gov.hk
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

俾左旺角校留位嘅,係唔係可以去大埔校上?

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

好混亂

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

新秦先生 發表於 18-7-6 15:56
大埔OK喎,又近濕地公園,環境可以接受。

但唔係人人都方便去咁遠架嘛,住港九,旺角就話ok啫,突然變成新界點返學呀

水晶宮

對呢個前男拔校長好失望、都搵唔少嘿、可以賺錢但唔好太無良。朱校長就落錯注囉、佢咁後生就出名其實大可以把世界、而家大家都知佢係咩人。

水晶宮

~緣~ 發表於 18-7-6 15:27
之前系天虹做咁多嘢整靚個名, 似係鋪路轉去第二間學校做~ 當我小人之心吧
...

為自己整靚profile 無可厚非既、但要有成績囉、而家最基本既都未搞掂喎

子爵府

luckybaby2011 發表於 18-7-6 16:07
為自己整靚profile 無可厚非既、但要有成績囉、而家最基本既都未搞掂喎
...

不過天虹之前因為朱校長,好多人特登轉去嗰度讀話好開心

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

debbyma 發表於 18-7-6 15:08
朱校長果間好似叫銘恩喎?
朱x穎係做顧問, 現仍係天虹校長, 候任德萃小學總校長

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

lingan 發表於 18-7-6 15:50
俾左旺角校留位嘅,係唔係可以去大埔校上?
大埔有潛建啵, 課室坐唔到咁多人時到消防處介入, 因為違反消防條例.

王國長老

luckybaby2011 發表於 18-7-6 16:05
對呢個前男拔校長好失望、都搵唔少嘿、可以賺錢但唔好太無良。朱校長就落錯注囉、佢咁後生就出名其實大可 ...
EK 會員都講得岩, 點解唔睇埋天虹佢第一批收既學生升中派位係點先走, 講到咁宏志, 最後

子爵府

回覆樓主:

唉!班學生點算?小一都仲話去叩吓門,小二至小四嗰班先淒涼!
連大埔校舍都有問題!

首頁
12345...9

尾頁

跳至