自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我有買有牌子,有啲無、有時千色或自己個鋪頭話日單或大陸入貨無牌子既仲貴過有牌子,所以有時有牌子打折我都會睇下有咩岩,有時仲平啲,又靚,其實都係睇質料同款

水晶宮

回覆樓主:

我初生全有牌子,怕有問題,絕不淘同街邊,最多唔岩著比人,有時有牌子都係幾十蚊

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

bossini得啦,碼數足,uniqlo 偏細

侯爵府

我會買牌子野,不過未必係名牌,uniqlo, gap 有時減價幾十蚊都有交易,咁點解要買冇牌子野
最近又去左Nicolas n bear開倉又幾十蚊件,我偏向買牌子野但會減價先買
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

伯爵府

回覆樓主

我咩都有買,多數100至300左右,500以上唔會買,淘寶唔會買

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

會, 但最貴都係買到Hysteric Mini, little marc jacobs, burberry, moshino 等, 唔捨得亦買唔起fendi, gucci, dior 嗰 d

雖然小朋友大得好快, 但得意同任你著既時間亦好快過, 想佢著我鍾意既衫

男爵府

我有買比朋友d小朋友呀, dior好可愛, 仲有d袋

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

生第一個時會買靚d嘅衫,但到第二個時買普通牌子平平地算,到而家第三個,有時會去淘寶

伯爵府

回覆 ami123 的帖子

1歲前全牌子野,之後越來越普通。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

ami123 發表於 18-7-6 12:34
有D人話小朋友衫褲唔洗買咁貴,好快就會唔岩著,係真唔係??如果唔買牌子野仲有邊度多童裝? ...

我買Zara,mothercare,H&M果d廉價牌子咋。
行一轉海港城地下,部份童裝真係買唔起,Gucci、Ralph、Fendi、D&again

子爵府

會著有牌子而質地好既衫,但只會減價時買。名牌同普通牌子都會買,只要價錢合理,質地ok.

男爵府

唔一定牌子但摸上手一定要舒服唔拮肉
(C6做呢行, 所以有呢份執著)

內衣多數Uniqlo,
外套類多數zara
tee大部份都係西松屋

男爵府

回覆樓主:

我有幾個高小嘅仔,多數買運動牌子,幾百蚊件三個share 嚟著,計落仲低過淘佬。

首頁

尾頁

跳至