自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

係怕book日期,同使錢多d

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

麥兜媽 發表於 18-9-24 07:00
我係秀茂坪靈實醫院外展度洗,預計要半個月至一個月先約到位,唔急可以去約 得一個牙醫
...

請問係咪打電話去約己可?洗牙要幾錢?

大宅

馬明嫂 發表於 18-7-7 17:40
我年年檢查同洗牙
自從搵到現在個牙醫 又溫柔 又細心 有傾有講

請問可否pm牙醫資料。謝謝

大宅

慣左年年去,唔去唔舒服

伯爵府

Aprilo 發表於 19-6-17 23:25
請問可否pm牙醫資料。謝謝

杏花邨 Jennifer Ng

水晶宮

回覆樓主:

怕俾錢多d,我都唔會每年洗,對上有5年冇洗。

珍珠宮

野原美冴 發表於 18-7-7 08:19
係。我年年有洗牙。我見同我差不多年紀的人40+,估計8成人無洗牙,d牙隙又灰又黑丶牙石積住丶牙肉萎縮,一 ...

有個舊同事個口好臭,啲牙又灰

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

以前隔幾年洗一次,好冤,近年keep 住一年一次,但因飲茶有漬,所以呢半年洗了2次,所以現在決心戒茶
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

回覆樓主:

我前年去洗牙,牙医叫我半年後要再诜!!我冇去,今年先去,因 懶

大宅

2018復活節勳章

馬明嫂 發表於 19-6-17 23:50
杏花邨 Jennifer Ng

請問男定女?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

洗牙真係好唔舒服囉⋯⋯

伯爵府

年年洗

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我一年檢查兩次,一家大細去,細路蛀牙比大人快,幾個月就可以由冇到有蛀牙,我寧願俾d錢定期檢查,好過老來甩晒d牙。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

以前冇去洗
呢十年keep住年年洗, 一有痛就去check, 本身多蛀牙, 我都怕啲牙有事

子爵府

我年年洗,感覺唔痛!記得當年第一次洗牙,勁多牙石,好那痛!

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我每年洗一次牙,牙醫細心同老實,至於同事就,好多無洗牙習慣。

大宅

一隻鴨鴨 發表於 19-6-18 10:16
我每年洗一次牙,牙醫細心同老實,至於同事就,好多無洗牙習慣。

請問可以pm資料給我嗎?

大宅

ARS_fans 發表於 18-7-7 10:49
我人生只洗過兩次牙,托賴d牙好健康,醫生都讚話只要注意清潔就得...慳番
...

我除左小學牙科保健洗過後,都冇再洗過。

首頁

尾頁

跳至