懷孕後期好累(emoji)有冇方法精神D?

qqgirl_1107
|
而家已經33週,踏入30週開始個人勁累同勁眼訓,行樓梯又氣喘成日心跳好快,想執BB野都累到唔想郁,已經keep住飲滴雞精飲鐵水都冇乜用,係咪多數媽媽一到後期都係咁?
我要做媽媽
|
咁犀利吖,你係因為個肚太大定係個人本身攰?如果你係因為個肚太大你可以試吓用托腹帶㗎
qqgirl_1107
|
我要做媽媽 發表於 18-7-7 16:41
咁犀利吖,你係因為個肚太大定係個人本身攰?如果你係因為個肚太大你可以試吓用托腹帶㗎
...

我個肚唔大,成個孕期重左7 lb,個人好攰好想訓教
GCHK
|
咁要多D休息,不過都要揀D節奏慢嘅運動,好似散步咁
RubyYu07
|
我要做媽媽 發表於 18-7-7 16:41
...

無錯,托腹帶真係好嘢來架,可以減輕負擔。
RubyYu07
|
GCHK 發表於 18-7-7 19:14

我都攰到連散步都無力。
RubyYu07
|
到左後期係好容易攰,爬樓梯好喘,連飯後散步都覺得好攰。
qqgirl_1107
|
GCHK 發表於 18-7-7 19:14

可能我個人比較急,要放慢D個人
qqgirl_1107
|
RubyYu07 發表於 18-7-7 19:40
到左後期係好容易攰,爬樓梯好喘,連飯後散步都覺得好攰。

係呀,個人冇乜動力
RubyYu07
|
qqgirl_1107 發表於 18-7-7 21:09
係呀,個人冇乜動力

所以都無乜運動,個人又懶!
abbykong1234
|
qqgirl_1107 發表於 18-7-7 16:13
而家已經33週,踏入30週開始個人勁累同勁眼訓,行樓梯又氣喘成日心跳好快,想執BB野都累到唔想郁,已經keep ...

我都係咁 訓到不醒人事
我老公叫我累就訓 唔好死頂 係身體要我休息
不過我提早執哂野喇 依家個肚頂住 要郁動都比較辛苦 叫c6幫手執吧 休息多點
haha748494
|
會吖,懷孕後期去散步,行兩步就攰,心跳加速。
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-7-7 19:39
我都攰到連散步都無力。

不過我覺得都要盡可能郁下
GCHK
|
qqgirl_1107 發表於 18-7-7 19:49
可能我個人比較急,要放慢D個人

冇錯,唔好急,要放慢D
kmbb519
|
我24週咋,尋日行左大約2小時街 (慢行)返到家好似漏左電咁,倦到灘喺梳化唔郁得 好誇張
myself703
|
我都一樣~肚又大
瞓得唔好
慢行一陣已經頂唔順
apple0426
|
而家已經33週,踏入30週開始個人勁累同勁眼訓,行樓梯又氣喘成日心跳好快,想執BB野都累到唔想郁,已經keep ...

我都係好易眼瞓,但我只係27week,仲攰個頭3個月,如果唔瞓,個人係想暈
dolphinpenny
|

我29週開始狀態變差。之前仲龍精虎猛~
而家31週成日行都恥骨痛,又易攰。
Dantam
|
如果有感冒底未清,唔好飲滴雞精,會更加攰,冇精神,最好去問問中醫自己體質先去飲。
我之前就係中招,依加唔敢飲
hielainehk
|
懷孕後期係咁㗎,行一陣就要休息,無計。加油,頂多5-8週就卸貨。