懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Mikiki1223 發表於 18-7-7 22:27
冇錯 這是重點 佢好聲好氣講我絕對唔會咁嬲

踩人好唔友善!簡直就係撩交嗌!

別墅

回覆樓主

啲啊嬋都系甘架,啞架睥睥睥 我都廢事理佢,因為我瘦底 中意著闊身衫,基本上都系睇唔出有左啲人又中意左撞右撞 行路都要禁住肚不過有左系燥啲如果有人突登整我 鬧到佢無面

別墅

Mikiki1223 發表於 18-7-7 17:33
估唔到第一篇就係負能量,但實在好嬲,
大肚又熱情緒更差,今日北角上車見有位咪照坐關愛坐,而家14wks幾, ...

好憎d人恃老賣老
我依家34週 坐關愛座都會摸住個肚示意我大肚 就係怕左呢d人

別墅

大肚又熱情緒更差,今日北角上車見有位咪照坐關愛坐,而家14wks幾, ...

我有左3個月時個肚就已經好明顯,都無咩人讓坐,成個孕期10次都無,特別係d內地人,唔讓坐不特止,仲要搶你個位,次次坐火車都要坐頭等,坐地鐵就坐多個站去尾站等車,冬天坐關愛坐要故意打開件大褸,等其他人見倒我大肚,真係好無奈。

複式洋房

回覆樓主

關愛座成日坐左好多後生西裝友,我30幾週已經好明顯現肚,佢地照打機或另咩面唔會讓比你坐,反而好多時係非關愛座既人讓座

男爵府

Missie_Krissie 發表於 18-7-8 09:20
關愛座成日坐左好多後生西裝友,我30幾週已經好明顯現肚,佢地照打機或另咩面唔會讓比你坐,反而好多時係非 ...
我都好憎啲西裝友,佢地多數都唔讓座而家我會預早15分鐘出門,搭地鐵唯有先搭2個站去尾站,方便有位

大宅

回覆樓主:

講起關愛座, 真係成日都一肚氣, 又委屈, 就算我而家27周, 個肚已經好大, 咁我坐低左, 個袋遮住, 啲人都以為我霸住個位坐咁, 而家坐低都仲要放側啲個袋, 露個肚出黎, 都唔知呢個係咩世界

大宅

有次我去醫院產檢..架電梯已經無位..
個阿叔仲要係咁大大力撞埋黎..撞左我兩次
我大聲同佢講..唔好再撞喇..我大肚..
個阿叔仲大大聲回我問我係咪大肚大唒?
我再同佢講..唔係大肚大唒不過你再撞我有咩事你賠唔起囉..
都係全電梯無人出聲

大宅

Mikiki1223 發表於 18-7-7 22:26
我之前都有諗過未見肚坐會唔有人見女人坐都
開聲講話,事實我又唔係呃,有咩咪照直講,又唔係迫人讓俾我, ...

之前都試過有個中學同學懷孕20week公審人地個女仔坐關愛座..我都同佢講..
一係你行去同人講你想坐..因為你永遠唔會知人地係咪都有左但未見肚

別墅

鬧得好

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

一踩可以放唔小心,踩幾次真系過份喇。唔好嬲。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我都好怕座關愛座,宜家12w+,個肚都一d唔明顯,有次頭暈,滿天星斗,標冷汗,都唔敢座,唯有下站落車去月台d櫈度座到好d先再上車
hohohohooooooo

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

唉... 完全明白

洋房

唔好嬲唔好動氣呀!我試過有次整到腳, 包住又拎督督, 都俾個阿婆叫我讓座, 佢都係咁踢我枝督督架! 我當時仲要唔係坐關愛座!
咁有個阿叔同阿嬸都睇唔過眼叫阿婆叫其他人讓啦! 阿婆話: 我見到佢拎督督,我知丫, 但我就係要佢讓! 當下我真係無奈到極!
所以乜人都有! 唔使動氣!

別墅

comeonbb001 發表於 18-7-8 10:08
我都好憎啲西裝友,佢地多數都唔讓座而家我會預早15分鐘出門,搭地鐵唯有先搭2個站去尾站,方便有位
...

e+讓座的多數女人,D男人真是好唔客氣

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

rinko_wing 發表於 18-7-8 11:25

有次我去醫院產檢..架電梯已經無位..
d 人真係好賤!! 我最憎 d 人講呢句.... 大肚大哂? 唔係大哂但唔代表你可以撞埋黎囉, 痴痴地, 撞到人就算唔係大肚都唔岩啦, 大肚唔係大哂但係真係危險 d 架嘛!!! 而家 d 人可唔可以有人性少少
大事化小, 小事化毛.........

大宅

kmbb519 發表於 18-7-9 14:34
d 人真係好賤!! 我最憎 d 人講呢句.... 大肚大哂? 唔係大哂但唔代表你可以撞埋黎囉, 痴痴地, 撞到人就算唔 ...

D人完全唔會唸呢d..唔講道理既人太多

複式洋房

身同感受啊..其實唔係真係太累想坐...而係真係好驚會跌啊...

別墅

每日返工放工 真係見盡人情冷暖 我日日都要搭成個半鐘返工 無論早到早上6點半去搭車 到早啲放工 東鐵綫都唔會有人肯讓位 仲搶住爭位坐 真心恐怖 自問有錢會搬返去市區

洋房

回覆樓主:

我30週都試過搭地鐵唔係坐關愛座, 我有戴口罩,都比個呀婆轉登踩我, 想示意我讓座比佢(emoji)(emoji)好多恃老賣老的人

首頁

尾頁

跳至