請問建生白普理n班好唔好?

doubler8
|
如題,thanks!
yukyee2528
|
doubler8 發表於 18-7-7 23:23
如題,thanks!

同問
monmon1128
|
yukyee2528 發表於 18-9-3 12:37
同問

剛剛返學幾日!老師感覺有愛心!不過就好多雜費要交!
yukyee2528
|
monmon1128 發表於 18-9-4 21:51
剛剛返學幾日!老師感覺有愛心!不過就好多雜費要交!

可以分享下一開學要交d咩雜費嗎?以及幾錢?
monmon1128
|
yukyee2528 發表於 18-9-4 23:31
可以分享下一開學要交d咩雜費嗎?以及幾錢?

有d實價唔記得!我大約講啦!開學前買校服三套,兩薄長褲,冷外套,書包,名印(學校幫你整),通告袋,學生証*2,鞋袋,名牌,呢到大約$600!
開學後買,n班用書再加學校網上ac(呢個已經收$200,但未知用途)$520,家教會$35!
另外在校午睡可以自己買床墊同被,或者租學校既($1200一個學期)我建議自己買!自己買都係$300可以用4年!
返左兩日大約咁多啦!之後再有再話你知!
之前我大仔讀保良局蝴蝶灣冇咁多收費!
好多野都唔駛比錢!白普理就好似樣樣都收錢
yukyee2528
|
monmon1128 發表於 18-9-5 08:06
有d實價唔記得!我大約講啦!開學前買校服三套,兩薄長褲,冷外套,書包,名印(學校幫你整),通告袋,學 ...

N班都要$520書薄
monmon1128
|
yukyee2528 發表於 18-9-5 11:07
N班都要$520書薄

我大仔保良局幼兒園都唔駛錢嫁!
所以我話呢到收費多!你有需要睇下單,我可以返屋企搵下影低你睇
yukyee2528
|
monmon1128 發表於 18-9-5 11:22
所以我話呢到收費多!你有需要睇下單,我可以返屋企搵下影低你睇
...

monmon1128
|
yukyee2528 發表於 18-9-5 11:59

仲有濕紙巾費!不過未知幾多!佢話學期完結計數!(emoji)(emoji)(emoji)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
yukyee2528
|
monmon1128 發表於 18-9-5 15:34
仲有濕紙巾費!不過未知幾多!佢話學期完結計數!(emoji)(emoji)(emoji)

最下面果張咪寫明濕紙巾學校免費提供囉
monmon1128
|
yukyee2528 發表於 18-9-5 15:48
最下面果張咪寫明濕紙巾學校免費提供囉

但係佢開學個時有講過話收$的!所以我都遇佢會收先!
yukyee2528
|
monmon1128 發表於 18-9-5 16:09
但係佢開學個時有講過話收$的!所以我都遇佢會收先!

咁都得
MonsterGary
|
monmon1128 發表於 18-9-5 15:34

咁仁濟友愛都算平。。。。
N班學費最終係37xx一個月

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
luckytracyhk
|
樓主都係今年N班新生?
我個仔都係喎,我覺得老師好好,有愛心耐性同活力,校長亦好體諒我們雙職家長,上星期已經俾我仔返全日同延展,仔仔適應得好快,今日已經可以笑住同我揮手byebye(emoji)(emoji)

其實費用我覺得差不多吧?我係其他谷見其他家長講學校收費,他們都係咁上下,頂多差一百幾十。
反而有d家長羨慕我們有得租床鋪,因為唔使拎黎拎去同清洗咁麻煩,萬一遇上天氣唔好唔乾就頭痛,雖然一筆過俾哂$1200/我都覺得有點少貴,但每月只是$100/其實抵用既,假設每個月拎出去洗都差不多。
好奇一問樓主大仔係幾耐之前讀N班??
luckytracyhk
|
monmon1128 發表於 18-9-5 11:22
...

點解樓主唔揀返蝴蝶灣間保良局?我聽聞到4月都仲有位call後補(emoji)
如果你住果邊,返白普都幾遠喎⋯⋯
monmon1128
|
luckytracyhk 發表於 18-9-13 10:53
點解樓主唔揀返蝴蝶灣間保良局?我聽聞到4月都仲有位call後補(emoji)
如果你住果邊,返白普都幾遠喎⋯⋯
...

我住搬左去洪水橋!大仔已升小一係良景讀!所以我報左建生白普理!
我覺得多收費係因為以前保良蝴蝶真係冇雜費!被同床鋪都係學校提供的!
monmon1128
|
luckytracyhk 發表於 18-9-13 10:50
樓主都係今年N班新生?
我個仔都係喎,我覺得老師好好,有愛心耐性同活力,校長亦好體諒我們雙職家長,上星 ...

細仔都係今年讀n
monmon1128
|
luckytracyhk 發表於 18-9-13 10:50
樓主都係今年N班新生?
我個仔都係喎,我覺得老師好好,有愛心耐性同活力,校長亦好體諒我們雙職家長,上星 ...

我都覺老師係有愛心的!只係覺得收費較多!
yingomg
|

我囡都係今年N班生呀覺得老師都有愛心耐性
我囡都好鐘意返學
被鋪果度我覺得真係幾方便
唔使自己個個星期攞黎攞去

EVI係網上平台
我岩岩上左去download左D返學相片
見都有其他資訊, 但冇深入睇

雜費就預左啦~