開刀: 養和 or 山頂明德 or 港怡醫院 好???!

ngsiumai
|

i live in 太古
chonglulu
|
養和啦,去山頂唔方便wor好似
ngsiumai
|
回覆 chonglulu 的帖子

people said the midwives at 明德 are way better than 養和?
but if stay at 明德 need private room, 養和 semi-private is ok (only share the toilet).
chonglulu
|
ngsiumai 發表於 18-7-9 10:49

people said the midwives at 明德 are way better than 養和?

I see.to me i hv never been to 明德and for c-sec staying 4 night. Dont wana pay much more for the toilet lol
When is ur expected delivery?
ngsiumai
|

late jan 2019. so u think the midwives/nurses @ 養和 are good enough? do they help /teach u breatfeeding?
chonglulu
|
ngsiumai 發表於 18-7-9 11:01

late jan 2019. so u think the midwives/nurses @ 養和 are good enough? do they ...

My frd said yes.super nice service.so i m planning to deliver there in 2019 too.
Danjunior
|
試過養和,。係不錯的。 但係有朋友試過明德, 話真係好好,清靜好舒服。 我覺得如果唔係預好多朋友探訪, 而老公又揸車嘅, 可以揀明德。 因為養和舒服得嚟真係比較多人, 太熱鬧。 朋友話去養和探我, 等lift都等好耐, 因為好多人,由其是中午時間。
ngsiumai
|
回覆 Danjunior 的帖子

Thanks a lot!! =)
tantanania
|
ngsiumai 發表於 18-7-9 10:24

2間我都visit 過,但最後我選左喺中間嘅港安!超級好,醫生好,姑娘細心,最多好似係10張床,所以好清靜
AnaNg
|
明德
JD930
|
我都係呢兩間比較中
ngsiumai
|
JD930 發表於 18-7-22 16:32
我都係呢兩間比較中
or ppl said [color=rgba(0, 0, 0, 0.87)]港怡醫院?
navybridge
|

啱啱5月養和開完刀住半私家房呀
姑娘會定時定候推bb 入我房比我餵奶,有教埋身,但無教掃風

我出院個日都已經有奶,一返到屋企陪月未催乳都已經泵到兩三安,可能因為養和d 野食太好味 老公又全程陪訓
依家仍然全人奶

chonglulu
|
navybridge 發表於 18-7-25 09:37
啱啱5月養和開完刀住半私家房呀
姑娘會定時定候推bb 入我房比我餵奶,有教埋身,但無教掃風

請問你搵邊位醫生?外面醫生嗎?最後埋單幾錢?

navybridge
|
chonglulu 發表於 18-7-25 10:04

請問你搵邊位醫生?外面醫生嗎?最後埋單幾錢?

我pm 你
okabenny
|
ngsiumai 發表於 18-7-9 10:24

如果交通唔成問題我建議去港怡,人來來去去都係嗰堆,但係佢哋嘅設備儀器全部都係新, 我估佢哋唔係太多客,所以服務應該會几好。
ngsiumai
|
okabenny 發表於 18-7-25 14:36
如果交通唔成問題我建議去港怡,人來來去去都係嗰堆,但係佢哋嘅設備儀器全部都係新, 我估佢哋唔係太多客 ...

只是怕姑娘生手
okabenny
|
ngsiumai 發表於 18-7-25 14:37
只是怕姑娘生手

來來去去都係嗰班人,邊度人工高啲姑娘醫生咪去邊度囉,我覺得唔使驚
JD930
|
ngsiumai 發表於 18-7-25 08:28
or ppl said 港怡醫院?

醫生只掛養和,明德,港島港安,Canossa咋
ngsiumai
|
JD930 發表於 18-7-25 15:29
醫生只掛養和,明德,港島港安,Canossa咋

我的四間都掛