懷孕後期食雪糕

Truelove_C
|
想問懷孕後期日日食雪糕,bb第時會唔會易有濕疹?
agneau
|
Truelove_C 發表於 18-7-8 19:24

我未到後期已經日日食,完全冇濕疹,有人話濕疹係遺傳,不過唔知真唔真。
SusanTam
|
Truelove_C 發表於 18-7-9 11:24

應該唔會。但反而不如留意一下雪糕要乾淨衞生,最好是大牌子,不要吃軟雪糕。否則易中李斯特菌仲大問題。
hamsterma
|
Truelove_C 發表於 18-7-9 11:24

應該唔會,不過我都無食
haha748494
|
我成個孕期都唔敢食。
pigpiglamlam
|
嗰時經常食,一對仔女都冇濕疹
RubyYu07
|
我到左7個月都忍唔住食左
RubyYu07
|
日日食就唔好啦,天氣熱,間中食一次就好了
birdisfreedom
|
雪糕真心唔敢食,好在我唔十分好
uklam3121
|
我22週都忍唔住食,但唔食m記個d 雪糕,怕多菌
Truelove_C
|
我依加差唔多日日食H牌
kaobebe
|
醫生話有菌,最好唔好食。
Connie_cat
|
我本身唔係話好鍾意食雪糕,我而家先20週,唔敢食,但到夏天見到自己有興趣嘅味道都好想食~
siuting91
|
有食 中期都有食 不用咁抑壓呀 食h牌
去到後期反而無咁想食 食西瓜爽過食雪糕
efren
|
雪糕糯米糍食唔食得呢?
babe_lu
|
efren 發表於 18-7-13 11:50
雪糕糯米糍食唔食得呢?

算,不過我都有食。31 w
hielainehk
|
我懷孕無介口,只介食魚生,初期就有食雪糕,每星期都有食,bb皮膚好好,我諗濕疹唔關食野事
kakakwok716
|
agneau 發表於 18-7-9 11:57
我未到後期已經日日食,完全冇濕疹,有人話濕疹係遺傳,不過唔知真唔真。
...

識人兩公婆都冇濕疹,但仔女有,醫生就都會話係遺傳,但兩公婆都諗唔明,點解咁都遺傳到
wsyggk
|
kakakwok716 發表於 18-7-15 18:17
識人兩公婆都冇濕疹,但仔女有,醫生就都會話係遺傳,但兩公婆都諗唔明,點解咁都遺傳到
...

可能咁啱隱性基因遺傳到。
agneau
|
kakakwok716 發表於 18-7-15 02:17
...

或者係隔代遺傳?