有冇媽媽懷孕初期完全無孕反應架?

MAMAHANA
|
冇谷胸,下腹無扯住痛,無嘔,無暈,又無特別睏,無反胃,仲好食得,總之同平時一樣!感覺好不實在!現在週數太少,未夠週數去醫院check,搞到個人好擔心想知無任何孕反應嘅媽媽多嗎?

等待真係好漫長,由等bingo, 到等加深,現在到等閃閃,之後等度頸皮,等結構,一關又一關,真係整個備孕及懷孕過程都充滿著等待
wakakababi
|
MAMAHANA 發表於 18-7-9 18:27
冇谷胸,下腹無扯住痛,無嘔,無暈,又無特別睏,無反胃,仲好食得,總之同平時一樣!感覺好不實在!現在週 ...

我初期都同你差不多,不過我容易攰,訓多左。
rayela
|
冇谷胸,下腹無扯住痛,無嘔,無暈,又無特別睏,無反胃,仲好食得,總之同平時一樣!感覺好不實在!現在週 ...

我初頭完全冇任何孕反應,到依家有胎動先叫做有真實感
Candicenano
|

我到而家20w 胃口都無咩變化,無胃無暈好胃口,
係上星期開始感受到胎動胎見肚先覺得bb有存在感
pigpiglamlam
|
2胎都冇你講ge反應,醫生話冇反應係最好ge反應咪當bb錫住你囉
GCHK
|
有D人係反應好輕微,每個人唔同嘅
Baji
|

我都冇乜反應
haha748494
|
我記得我身邊有朋友系咁,我真系好羡慕佢。
pudding_taimei
|
我早期都無特別唔舒服,只係胃口差左少少,同有時會眼瞓D,都係唔實在的,到而家22w個肚都唔太大,但醫生照過話乜都正常就算了
mrs.suen
|
我都係第一次做媽媽,都係冇乜害喜症狀,係起初覺得好熱,比較容易攰,間唔中有少少M痛嘅感覺,間中有少少想嘔,基本上都係冇乜感覺的。開頭真係覺得唔實在,直至7w去照超聲波,見到BB,照到心跳,過咗第一關,即是輕鬆啲
ankieman903
|

我5w2d都係暫時冇任何唔舒服,感覺好唔實在!我上胎係好累同有嘔,仲有一個月先去照,簡直度日如年!
jellybeanbean
|
我係呀。上胎同今胎都無嘔無唔舒服
我要做媽媽
|
好羨慕你地吖
chonglulu
|
Me too!暫時得m痛感覺,腰酸,要等照閃閃好漫長呀
winki602
|
好羨慕,我由4週開始係胃就好唔舒服,想嘔,人又攰到無心機
uklam3121
|
我2胎都冇咩反應,係初期好眼訓
係個肚一日一日大同胎動,先感覺到BB
LizzieLizzie
|

係咪後生通常冇咩害喜架?
angel0926
|
ankieman903 發表於 18-7-10 19:20
我5w2d都係暫時冇任何唔舒服,感覺好唔實在!我上胎係好累同有嘔,仲有一個月先去照,簡直度日如年!
...

你同我日子差唔多呀我今日5w4d, 約左23號睇婦產科,唔知到時照唔照到閃閃呢

我都咩感覺都無,又食得又訓得,係有時會作下嘔咁
Rurukuma
|
初期懷孕係咪會尿黃?
Jessicakyy
|

和我一樣呀!
剛剛只有肚下子宮上,大概係左輸卵管既位有源源地感覺。。。

無錯好不實在,之前都有左右邊肚側拉住。。。而家都無了。
只照到卵黃囊

努力叫自己不要想了,星期一再照。

今天六週四天,以經期計算。