自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

exo 發表於 18-7-9 23:18
睇到名fun raiser, search到響南豐中心

南豐中心

大宅

回覆樓主

倍多分

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

剛剛睇完片,完全不能接受!個家長儍到揾補習社去虐待自己個細路!痴線!咁樣係會對個小朋友造成好大心理陰影!

寶石宮

2023年兔年勳章

sammag 發表於 18-7-9 23:55
倍多分

預告片16" 17" 右上都見名

https://youtu.be/BjTwun3ctoE

男爵府

Felix223 發表於 18-7-10 00:47
剛剛睇完片,完全不能接受!個家長儍到揾補習社去虐待自己個細路!痴線!咁樣係會對個小朋友造成好大心理陰 ...

小朋友好慘

子爵府

sammag 發表於 18-7-9 23:55
倍多分

妳好好眼
Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

子爵府

回覆樓主

我自己都未捨得咁打仔呀,俾錢俾人打自己個仔?痴媽筋

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

痴線!個家長認同先恐佈,話補左分數有提升,學習動機和興趣先最重要!比人咁打、恐嚇法,心理一定受影響,如果家長知道情況都繼續補,簡直無知!好嬲呀

男爵府

心肝寶貝仔 發表於 18-7-9 20:31
真係心痛小朋友,有咁痴嘅亞媽

邊有呢d 痴線阿媽嫁,識就力...

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

auby 發表於 18-7-9 19:54
似荃灣南豐中心呀
x2

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

就係有呢d 痴線阿媽,個miss先無有拍,係咁打

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得個家長似婆婆或者嫲嫲,唔似媽咪...

洋房

以下係佢哋嘅地址同電話 :

倍多分教室
Room 1038, 10/F, Nan Fung Centre, 264-298 Castle Peak Road-Tsuen Wan, Tsuen Wan, New Territories, Tsuen Wan
3173 8129
https://maps.app.goo.gl/TjDK5

呢間所謂嘅教育中心仲有繼續經營, 我前幾日打個電話過去, 佢哋接聽時冇再講自己個教育機構個名, 我一問起東張西望嘅事佢哋就咁樣答:「 我哋冇任何回應!」 然後就即時收線。

好明顯呢一間所謂嘅教育機構新有屎!😡😡😡

我唔知呢間補習社有冇牌,亦唔知呢間補習社嘅負責人睇唔睇到,但唔理你地有冇牌都好,你要記住,你同佢嘅關係只係師生,而你係一位教育工作者,作為一位教育工作者,你最大嘅權力,最多都只係鬧佢,要罰都只可以罰抄、罰企,如果佢嚴重影響到其它同學就只可以見家長,大不了趕佢出校!😡😡

就算呢位同學真的因為俾你打而有進步,都唔代表你合情合理合法!

好多年前,教署已經立法禁止教育工作者向學生體罰,我都知有人會認為唔俾打難教,但唔理你地認唔認同,法例就係法例,冇得違法!

仲有,即使佢未來做到狀元,你同時亦灌輸緊以武力服人嘅訊息俾對方!

而家已經係21世紀,係一個提倡文明嘅時代,唔再係以武服人嘅時代!

寶石宮

2023年兔年勳章

zionoscar 發表於 19-1-17 11:44
以下係佢哋嘅地址同電話 :

倍多分教室

10樓正常係出唔到牌
「申請的校舍的任何部份不得位於高度超出地面24 米的位置。」

https://www.edb.gov.hk/tc/sch-admin/sch-registration/about-sch-registration/info-application-sch-registration.html

伯爵府

回覆樓主:

小朋友好慘

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Poyau 發表於 19-1-17 12:39
10樓正常係出唔到牌
「申請的校舍的任何部份不得位於高度超出地面24 米的位置。」

不要從別人的嘴裡去認識我

洋房

Poyau 發表於 19-1-17 12:39
10樓正常係出唔到牌

咁即係佢地 無牌經營!?(emoji)(emoji)(emoji)
一人一信告佢地啦!(emoji)(emoji)(emoji)

寶石宮

2023年兔年勳章

zionoscar 發表於 19-1-17 13:49
咁即係佢地 無牌經營!?(emoji)(emoji)(emoji)
一人一信告佢地啦!(emoji)(emoji)(emoji)
...

可以向教育局投訴

洋房

Poyau 發表於 19-1-17 16:11
可以向教育局投訴

呢度完全揾唔到倍多分補習社,好大機會佢無牌經營!

https://applications.edb.gov.hk/schoolsearch/schoolsearch.aspx?type=nonformal&langno=2

寶石宮

2023年兔年勳章

zionoscar 發表於 19-1-17 21:40

呢度完全揾唔到倍多分補習社,好大機會佢無牌經營! :ange ...

無牌/走灰色地帶多的是

首頁

尾頁

跳至