中大教授毒殺妻女案

chitchitmum
|
有冇人知幾時審?單案好似冇左下聞?

上年知道呢單案真係好驚訝,竟然可以利用自己專業殺死自己妻子

我好like奇案,呢單真係好耐人尋味,用左兩年搵証據
cattz288
|
chitchitmum 發表於 18-7-9 21:10

上年知道呢單案真係好驚訝,竟然可以利用自己專業殺死自己妻子 :tooc ...

噢!搞錯了!
tsung
|
cattz288 發表於 18-7-9 21:28
好似自殺左喎!

circle119
|
真不真
chitchitmum
|
cattz288 發表於 18-7-9 21:28

噢!搞錯了!

我google唔見有update話佢自殺喎

不過上年拉左佢之後就冇報導過
sochui
|
chitchitmum 發表於 18-7-9 21:10

上年知道呢單案真係好驚訝,竟然可以利用自己專業殺死自己妻子 :tooc ...

好似幾年前,不是已完結?
cattz288
|
chitchitmum 發表於 18-7-9 21:30
我google唔見有update話佢自殺喎

不過上年拉左佢之後就冇報導過

係!無自殺! 我記錯了!啱啱google, 蘋果話証據不足! 放左喇喎!仲映到佢同新歡
losttoa
|
資料話本案件現時並無聆訊排期

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
losttoa
|
cattz288 發表於 18-7-9 21:38
係!無自殺! 我記錯了!啱啱google, 蘋果話証據不足! 放左喇喎!仲映到佢同新歡
...

我見唔到話有放番出來新聞,請問有冇link分享
bing-jing
|
上次美林陽明山莊地毯裹屍都攪幾年,呢單都唔會快
cattz288
|
losttoa 發表於 18-7-9 21:43
我見唔到話有放番出來新聞,請問有冇link分享

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20170911/57195284
-joanne
|
cattz288 發表於 18-7-9 21:38
...

losttoa
|
cattz288 發表於 18-7-9 21:45
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20170911/57195284

新聞話警方於去年5月一度以涉嫌謀殺拘捕一男一女.新聞係2017年出,咁去年應該係2016年

而個男人係響2017年9月被拘捕的

我諗你誤會了
cattz288
|
losttoa 發表於 18-7-9 21:50
新聞話警方於去年5月一度以涉嫌謀殺拘捕一男一女.新聞係2017年出,咁去年應該係2016年

而個男人係響2017 ...

咁結果係點? 無判刑?
losttoa
|
cattz288 發表於 18-7-9 21:56
咁結果係點? 無判刑?

應該未判
cy101
|
排期應該要等好耐!!
littlesister
|
健體球殺妻個單?拉左啦,香港警察特登去個間健體球公司查下點先會漏氣,鍥而不捨搞左左兩年先先拉到人
chitchitmum
|
cy101 發表於 18-7-9 22:02
排期應該要等好耐!!

我估可能排到明年,又或者雙方律師都要搜集証據,如果排期定左,我想入去聽審

我最想知一個男人點解可以恐佈成咁,唔愛個老婆咪離婚囉,要行到殺人呢步,仲要好冷靜咁扮到若無其事
cheung2000
|
咁個男人而家係保釋候審定扣查緊?
DoReMi媽媽
|
哩個男人都算衰,處心積慮去殺老婆,唔鈡意大不了分開就是,唔駛攞命吧!