自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

雖然我係講過要減肥,亦到開始每日做運動同控制下飲食,有時見自己跑咗10K好叻女,就想耐唔耐獎勵下自己食條雪條仔,點知我C6就會話我:「又話減肥?減肥你又食?又要跑多45分鐘架喇。」雖然我知佢咁講係為我好,的確又係既,食左條雪條,我岩岩跑既又白費哂,不過平時減得咁辛苦,偶爾獎勵下自己都好正常啫,食少少野都畀人限住限住,永無休止既忍口真係好辛苦。。。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大家無錯, 搵個中間位, 偷偷食!!!

禁止訪問

回覆樓主:

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

善意嘅提點啫

子爵府

牛年勳章

回覆 WinnieLi0906 的帖子

越忍越想食, 揀d低卡來食, 好似紅荳雪條.

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

放D藍莓入冰格,口感好似雪糕又甜甜地,咁咪又可以獎勵自己,又無咁肥

我唔主張戒得太清,因為難長期做到,但真係要量入為出管住把口至有成效。所以真係要取捨。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

忍乜鬼、開心左自己先算、

大宅

回覆樓主:

你C6幾好呀。有心減肥,你要將獎勵嘅目標提高,例如減到十磅才可以食雪條

子爵府

其實唔改變食野習慣同心態, 就算成功左都好容易反彈

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我打完拳即去打邊爐 或 食B仔 ,一樣瘦到,當然唔多啦。
其實我反而唔讚成迫得自己太緊,間中食下無所謂。我老公都話我做完運動食薯片飲可樂

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

你條雪條仔有幾仔先 減得太大壓力係會好辛苦,當你見到有成績就會好開心架勒

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主

換轉角度諗佢吾想你跑得落力
而浪費自己努力
減肥運動系好考驗自制能力丶恆心丶堅持
Jm 加油

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

食一半會唔會好d

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

WinnieLi0906 發表於 18-7-10 12:16
雖然我係講過要減肥,亦到開始每日做運動同控制下飲食,有時見自己跑咗10K好叻女,就想耐唔耐獎勵下自己食 ...

食自製乳酪雪條,買超市細杯乳酪,中間插雪條棍,冰後食得。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

侯爵府

WinnieLi0906 發表於 18-7-10 12:16
雖然我係講過要減肥,亦到開始每日做運動同控制下飲食,有時見自己跑咗10K好叻女,就想耐唔耐獎勵下自己食 ...

一個星期食一次
我都努力緊

呢個星期減到1kg
大家繼續努力

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我隻佬都係咁話我, 但我又唔係次次跑完都食,偶爾一次令自己開心先有動力繼續落去, 記住, 唔開心難為自己係唔會減到肥, 雖然係會減得慢啲, 但持續落去一定減到

水晶宮

你老公講得好啱喎, 做完運動食仲大鑊呀, 你老公好好,我老公由我食, 跑完食KFC都試過, 最終肥過唔減

男爵府

回覆樓主:

你老公都係為你好, 加油啊!

子爵府

回覆樓主:

咪同佢講,自己唔減了,咁就無煩惱

我自己都好唔鍾意另一半講咗又唔做,又話減又食肥嘢仲要在我面前食,我都頂唔住出口。所以我比較明你老公心態

話時話,食雪條可自製低脂乳酪雪條,加啲香蕉仲好食

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

你減肥有冇目標?或者有時間限制嗎?例如一個月後要做姊妹。

如果要短期減肥就忍吓口,如果長期作戰,偶然食下唔緊要啦,減肥為健康為靚,最緊要有節制同埋開心,做得唔開心好難keep 個喎。

首頁

尾頁

跳至