懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第一胎,想請陪月,但想請問下大家關於流程/行規:
1. 請問係咪熱門陪月要好快confirm?定起碼等照到胎心後先confirm?
2. Confirm booking一般訂金係幾多成?尾數又幾時比呢?
3. 如果未夠12w confirm, touchwood有咩事係咪無得退訂金?
4.係咪多數都會家訪?
謝謝各位分享經驗

大宅

chonglulu 發表於 18-7-10 18:31
1. 請問係咪熱門陪月要好快confirm?定起碼等照到胎心後 ...

1. 其實一般好早就搵定問定,最好12w 內搵到
2. Confirm booking一般訂金多數1成,尾數睇返本身請幾多個月
3. 如果未夠12w confirm, touchwood有咩事既話,簽約時會尬可以同陪月傾,合約有寫!
4.會家訪呀,大約孕後期家訪睇下孕婦屋企坐月既物資有冇爭

大宅

1. 比較好o既陪月員當然越早confirm越好, 你唔firm如果有第二個客搵,佢米飛你
2. 一千又得二千又得,尾數做完即比(當你只請一個月)
3. 熟客or 朋友介紹, 一般都會退....(陪月有權唔退)
4. 無厘頭家咩訪, 見工果陣當家訪左(陪月公司先會要求陪月員做家訪)

建議:請陪月唔好信d乜乜物物証書, 最好見多幾個先做決定,
夠唔夠經驗一睇就知

伯爵府

回覆樓主

咁請陪月要問d咩問題?

伯爵府

chonglulu 發表於 18-7-10 18:31
1. 請問係咪熱門陪月要好快confirm?定起碼等照到胎心後 ...

1。一有就要請都未必有期,有些孕婦book人2個月
2。我個陪月收6000元訂,尾數係最後一天工作付清。
3。呢個要大家傾,如果有良心嘅唔會食你訂。
4。係

首頁

尾頁

跳至