(長)以其人之道還治其人之身

Yanyan0904
|

話說我5月生左丫妹,今日就同62果邊既 親戚食飯,當中有個三嬸,呢條八婆周街都知佢把口臭,每次食飯都冇人想佢出黎
我次次食飯都唔會出聲,因為冇燒到我果踏,正所謂人不犯我我不犯人
哎呀,你條某利撞正我今日心情唔好走黎數我,我唔對付你點對得住我老公!
三嬸:又生女呀?有屁用咩!追返個仔啦!
我:係呀,生女好呀!乖啲同嗲啲呀嘛!你睇下我兩個女氹到丫爸丫媽(我62,99)幾開心,唔似丫x(三嬸個孫)跳跳扎咁活潑嗌唔停!大個左變頂心
佢個孫成程飯真係由上菜開始就玩碗碗碟碟,係張櫈到不停跳,對父母一個掛住食一個掛住望住金融個市!難為個工人冇啖好食!
Yanyan0904
|
三嬸:聽聞你老公自己開左間細奀公司出黎做喎,幾錢一個月人工呀?做唔做得掂姐?細時唔讀書開唔到大公司架啦!
我:係開左公司,人工都拍得住堂哥果一個月十萬九千七人工架!雖然係細奀公司,不過都好過起碼唔洗好似打工仔要跑數又要受老世氣咁大壓力囉~又冇時間陪下老婆教下小朋友!(啤咩姐!係呀!我係講緊你個仔~吹咩!)
三嬸:咁俾多啲家用四大長老呀嘛,佢地年紀都唔細啦俾佢地退休享下清福啦,我個仔個個月都3萬過我架~
姑仔:唔係呀三嬸就係佢地工作咁耐先至唔可以退休呀!一停既話怕佢地好似你咁一退休就周身病痛想做返野都冇人請呀~
Yanyan0904
|
我:咪係囉~丫爸丫媽仲開心添呀,唔計我地同姑仔份家用,兩老自己搵都4萬一個月,我娘家仲誇張,唔計自己份工,靠收兩層樓租都月入3萬,4大長老仲有錢過我地啲後生同埋你~

我明呢個世界有唔少呢啲八婆!我真係想問下呢啲八婆係咩心態?好好臉子咩?咪又係俾我踩返轉頭!好心你地啦,踩底人地枱高自己始終會有日會俾人踩返你轉頭!唔好話我不孝,我只係以其人之道還治其人之身咋!
呻完!舒服哂!
mmmo
|

仲未收嗲?
Yanyan0904
|
mmmo 發表於 18-7-10 23:14
仲未收嗲?

未架,知我唔好惹走去數我姑仔,我99就想反佢枱架啦
ctsang
|
你轉數好快,比我啞咗唔識回
Mnbvcxdsa    發表於 18-7-10 23:28
Yanyan0904
|
ctsang 發表於 18-7-10 23:22
你轉數好快,比我啞咗唔識回

唔係我轉數快,只係我次次都用返呢番話去回敬啲八婆,我既第一次都係俾人問到口啞啞
章魚妹妹
|
真係好憎d賤咀,鬧得好,夠氣場又不失大體!
crystal媽咪
|
三嬸把口都幾賤喎
Yanyan0904
|
crystal媽咪 發表於 18-7-10 23:40
三嬸把口都幾賤喎

對我唔算賤啦,對我姑仔仲賤,我老公回左佢一句叫佢入廁所食野
Yanyan0904
|
章魚妹妹 發表於 18-7-10 23:36
真係好憎d賤咀,鬧得好,夠氣場又不失大體!

我真係想用針線聯住佢把賤咀!
crystal媽咪
|
Yanyan0904 發表於 18-7-10 23:45
對我唔算賤啦,對我姑仔仲賤,我老公回左佢一句叫佢入廁所食野

呢啲4+4,少啲見。無謂勞氣
大力大力
|
比我就當聽唔到,當佢唱歌等佢無引~
章魚妹妹
|
Yanyan0904 發表於 18-7-10 23:47
我真係想用針線聯住佢把賤咀!

有d人把口真係臭過屎坑,我成日話佢地一定係知腦同個蘿友倒轉生,正正常常一個人係唔會咀講野亦講唔出口,我唔敢話佢無家教,只能講係天賦囉,總有日比人收左!
Miulo
|
難得你哋同一陣線對抗外敵!
轉運
|
大快人心,最開心係有人食得返住啲八婆
carmen0807
|
咁最後三嬸點收聲
kit2004
|
三嬸個仔同佢老婆冇出聲?
Yanyan0904
|
大力大力 發表於 18-7-10 23:49
比我就當聽唔到,當佢唱歌等佢無引~

哈,又唔得喎,我見之前既飯局佢愈唱愈hi,連我唔會出聲既都背脊骨落
Yanyan0904
|
kit2004 發表於 18-7-11 00:10
三嬸個仔同佢老婆冇出聲?

佢個仔上第二道菜已經話老世急call走左啦,至於佢老婆仲敢出聲? 六國大封相都有份