屁股仔紅卜卜

Wongszeming1999
|
囡囡濕疹都已經一排。最近用緊有zinc成份的藥膏擦屁股仔,未夠兩個星期已經紅卜卜。用緊pampers因為囡囡幾多尿下,平均三小時換一次,每次便便都量多,pampers夠大塊先包得晒。但咁紅好唔好轉尿片 有無咩牌子推介
hamsterma
|
Wongszeming1999 發表於 18-7-11 00:05
囡囡濕疹都已經一排。最近用緊有zinc成份的藥膏擦屁股仔,未夠兩個星期已經紅卜卜。用緊pampers因為囡囡幾 ...

多d幫佢洗下PP,干爽,之後搽返d嘢
haha748494
|
我細B呢排都系用呢隻,每次換片,最好幫BB洗下patpat。
GCHK
|
換片嘅時候有冇幫BB清洗下patpat
我要做媽媽
|
試下轉H牌喇,都系比較大塊架
bchuma
|
Wongszeming1999 發表於 18-7-11 00:05
囡囡濕疹都已經一排。最近用緊有zinc成份的藥膏擦屁股仔,未夠兩個星期已經紅卜卜。用緊pampers因為囡囡幾 ...

擦下木瓜膏啦 ,我覺得唔錯嘎,上排我女紅屁股,好嚴重,擦好左
musiccisum
|

轉片,
我用呢款都紅
Fiona_chou
|

我用完濕紙巾清潔佢pat pat, 再用tissue 印乾D。pat pat 紅嘅時候就 搽A&D cream(兒科醫生介紹). 我試過好多Zinc 都唔得。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
faithgao
|
Fiona_chou 發表於 18-8-1 05:45
我用完濕紙巾清潔佢pat pat, 再用tissue 印乾D。pat pat 紅嘅時候就 搽A&D cream(兒科醫生介紹). 我試過 ...

請問呢隻響屈人寺有冇?需要醫生紙嘛?
Fiona_chou
|
faithgao 發表於 18-8-10 09:34
請問呢隻響屈人寺有冇?需要醫生紙嘛?

不需要醫生紙。Amazon 有。不過如果其他牌子work for your baby 都okay. 衹不過我BB pat pat 比較頑固
bchuma
|

我覺得pampers係容易紅屁股,不過我換過好多隻一樣紅屁股,我覺得可能紅屁股唔關牌子事,同自己有沒及時清理,有沒每日幫bb通風個屁股有關係,我呢平時紅屁股,擦點茶籽油過兩日就好翻啦
bchuma
|
haha748494 發表於 18-7-12 16:12
我細B呢排都系用呢隻,每次換片,最好幫BB洗下patpat。

係要洗pat,而且要及時清理點大便。
haha748494
|
回覆 bchuma 的帖子

每朝洗完patpat,我都會比patpat通風,唔好成日“暗”住片片。
bchuma
|
haha748494 發表於 18-8-12 15:56

每朝洗完patpat,我都會比patpat通風,唔好成日“暗”住片片。 ...

係咯 總之成日都會翻覆紅啦,護理好用邊隻都差唔多
haha748494
|

Agree!就算用最好片片,唔注意清潔護理,都系會好patpat.
sammiso
|
真係紙尿褲問題,就要換只試下,要注意同BB洗屁股搽幹搽點滋潤霜。