有無媽媽大肚後時不時發脾氣兼容易喊?

BabyCiu
|
最近經常同C6吵交,好容易就喊每次喊完都好後悔,都覺得好對唔住阿B。大家有無咁嘅情況出現?
hohoyin731
|
有呀 情緒完全不受控制
pigpiglamlam
|
我反而覺得係生完之後比較容易唔開心,雖然我冇試過,但聽過唔少媽媽呻因為凑b問題容易同家人有摩擦
kissapplegirl
|
BabyCiu 發表於 18-7-11 00:05
最近經常同C6吵交,好容易就喊每次喊完都好後悔,都覺得好對唔住阿B。大家有無咁嘅情況出現?:t ...

有!特別容易火滾,懷孕時成日嬲成日燥成日喊
judy614chu
|
我發現有左頭幾日
日日情緒好易喊,又失眠

janicepoon0207
|
judy614chu 發表於 18-7-11 02:16
我發現有左頭幾日
日日情緒好易喊,又失眠

我反而後期甘樣32週了
freshrose
|
成個孕期無喊過無發過脾氣
BabyCiu
|
freshrose 發表於 18-7-11 04:09
成個孕期無喊過無發過脾氣

咁犀利JM EQ好高阿
BabyCiu
|
kissapplegirl 發表於 18-7-11 01:34
有!特別容易火滾,懷孕時成日嬲成日燥成日喊

好驚影響阿B但當時又控制唔到情緒
kissapplegirl
|
BabyCiu 發表於 18-7-11 10:07
好驚影響阿B但當時又控制唔到情緒

另一半既體諒, 畀唔畀到足夠安全感你, 有冇好好規劃你同bb嘅將來 都好重要, 平時睇多啲笑片補番
freshrose
|
BabyCiu 發表於 18-7-11 10:07
咁犀利JM EQ好高阿

都唔係,加上我老公同事係成個孕期都好supportive, 所以我成個孕期好開心,而家bb 出左世都成日笑
BabyCiu
|
kissapplegirl 發表於 18-7-11 10:12
另一半既體諒, 畀唔畀到足夠安全感你, 有冇好好規劃你同bb嘅將來 都好重要, 平時睇多啲笑片補番:excite ...

你講得好啱謝謝你嘅建議阿
hamsterma
|
BabyCiu 發表於 18-7-11 00:05
最近經常同C6吵交,好容易就喊每次喊完都好後悔,都覺得好對唔住阿B。大家有無咁嘅情況出現?:t ...

有呀,情緒有時會失控
haha748494
|
準媽媽因賀爾蒙關係,情緒系易激動,都系好好控制自己,以陀好BB為主。
GCHK
|
我覺得懷孕後,好似係比平時容易敏感,情緒波動比較大
Carmen8080
|
係youtube睇人生仔啲片 不停咁喊 係忍唔住咁流左出黎
BabyCiu
|
Carmen8080 發表於 18-7-21 16:59
係youtube睇人生仔啲片 不停咁喊 係忍唔住咁流左出黎

會啊!感同身受
Cinder_ella
|
我有時聽聽下歌都喊
SCherryKoS
|
hohoyin731 發表於 18-7-11 00:47
有呀 情緒完全不受控制

agree
littlefunpig
|
大肚無,好輕鬆,有時做野激氣下都無乜特別,反而生左之後先易喊又緊張