你老公買保險果D受益人寫你定佢呀媽?

spikenard
|
108108108 發表於 18-7-11 10:47
佢唔知道我知轉名的,就算佢知而我問,佢只會覺得我妒忌,覺得我小器

小器又如何? 最少你有個答案而安心,不然呢個係條小小刺到你走時仍覺是憾事

何況你係佢老婆,若佢話你小器,你咪話佢有冇想過你,有冇想過比你1個保障?你老了無錢仲執紙皮的生活?定係想姪女照顧我而寫佢名?
healthymimi
|
108108108 發表於 18-7-11 09:57
我最近知道,佢由寫阿媽改為寫佢姪女(我們冇仔女),由始至終冇我份,其實我好心淡,可能有人覺得我小器。 ...

有primary 和secondary
EMILY03
|
佢唔知道我知轉名的,就算佢知而我問,佢只會覺得我妒忌,覺得我小器
怕甚麼? 你有權問.
healthymimi
|
108108108 發表於 18-7-11 09:57
我最近知道,佢由寫阿媽改為寫佢姪女(我們冇仔女),由始至終冇我份,其實我好心淡,可能有人覺得我小器。 ...

我第時都要執紙皮,仲要瞓麥當當
你第時有冇樓住呀
peppamo
|
寫我
|

healthymimi
|
108108108 發表於 18-7-11 11:06
我們冇物業,而家就算買,都唔會有我名,其實仲有好多其他野,我已經開始幫自己set up緊,ready好就可能提 ...

我全家人在外國,媽太煩,已再嫁,少联絡
healthymimi
|
healthymimi 發表於 18-7-11 11:17
我全家人在外國,媽太煩,已再嫁,少联絡

現在我老公錫我,以後唔知
Wendy1017
|
全部寫我, 婚前買的婚後都轉晒我個名
Nbs
|
無問過。。。。
seaheart88
|

我會直認我小氣妒忌。。點講都冇理由姪女親個老婆
|

karen508hk
|
108108108 發表於 18-7-11 11:36
因為佢覺得佢哋兩個有血緣關係。。。

咩道理
seaheart88
|
108108108 發表於 18-7-11 11:36
因為佢覺得佢哋兩個有血緣關係。。。

既然佢咁答我心裏會明白。。。冇嘢再想同佢講落去

我自己為我自己做好打算。。我諗呢個男人應該好難一齊落去。。。因為都冇為我諗。。嫁俾佢可能都自己係發雞盲心盲。。。

seaheart88
|
karen508hk 發表於 18-7-11 11:41
咩道理

可能姪女係佢老公親生。。。咁樣來講血緣關係?

無話可說
|
我同個仔
mercurycc
|
宇結婚寫佢亞及我,結婚後有仔就改我地兩個。
mysterious22
|
婚前買落,寫99名,婚後無轉名,我覺得都唔需要轉,touchwood有咩事,我都有工作能力可以養女,99需要筆錢多過我
iamiam
|
買兩份,唔洗爭
tsung
|
MM2H 發表於 18-7-11 09:25
寫我,佢知有咩事我唔會唔理佢家人