自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主:

我媽唔比我嗌完交返屋企住,結婚前就講左,無特別事唔好自己返黎訓,除左呢樣其他野佢都好支持我地,記得我最唔掂時,佢偷偷地過左十萬比我,話係放住係我度先,佢要用自然會攞返。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

bbsonyy 發表於 18-7-11 11:35
女主角的幸福都唔係天跌落黎, 出生基層, 但自己冇學壞, 佢自己都好上進, 工作上才會受公司重用, 有甘 ...
除左外家, 錢, 骨氣同能力 , 亦是後盾,唔會係男人或男家睇死你要靠人養。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

rean_chau 發表於 18-7-12 19:35
我媽唔比我嗌完交返屋企住,結婚前就講左,無特別事唔好自己返黎訓,除左呢樣其他野佢都好支持我地,記得我 ...
你阿媽好有智慧, 因為夫妻最好床頭打交床尾和。
下下走返外家, 會影響夫妻和解。

伯爵府

ngwong2 發表於 18-7-11 11:05
幾时都是有家人錫有家人当宝是福氣!但不是每人都甘好命。

絕對認同
雖然我無咁好命,但我個女有 ,因為佢有我錫

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

老豆第一次見男友已經講「有咩事返屋企,老豆係到。」

老豆第一次見6299,對住佢地講「我最錫呢個女,佢係出面有咩事,我叫佢唔使擔心,返來屋企,老豆係到。」

有外家撐,不單矜貴,連62,99,C6都會驚驚地

子爵府

八婆仔@ 發表於 18-7-13 08:13
老豆第一次見男友已經講「有咩事返屋企,老豆係到。」

老豆第一次見6299,對住佢地講「我最錫呢個女,佢係 ...
係唔係你老豆本身唔係幾鍾意男家?第一次見面食飯講d咁既野若有所指,又起曬摃咁,好似唔太友善

子爵府

breadcheung 發表於 18-7-13 10:10
係唔係你老豆本身唔係幾鍾意男家?第一次見面食飯講d咁既野若有所指,又起曬摃咁,好似唔太友善 ...

認同,咁講野似乎無乜禮貌

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

breadcheung 發表於 18-7-13 10:10
係唔係你老豆本身唔係幾鍾意男家?第一次見面食飯講d咁既野若有所指,又起曬摃咁,好似唔太友善 ...

當然唔係喇,第一次見面點會唔喜歡?

原因是我老豆係非常錫我,佢曾形容我係佢「掌上明珠」,佢好擔心人蝦我。

不過,到今時今日,我老豆好錫我C6,好尊重6299,當然我C6好孝順我父母

不過有老豆呢句「說話」支持,我都覺得自己好「矜貴」。

有外家真好

水晶宮

家文 發表於 18-7-13 10:22
認同,咁講野似乎無乜禮貌

無禮貌?我唔覺得

保護自己個女唔比人蝦,又幾無禮貌呀?!

子爵府

八婆仔@ 發表於 18-7-13 11:33

無禮貌?我唔覺得

人地又無/未對你做過啲乜野,何未一見面就俾個下馬威人呢,我係佢地會覺得好尷尬,點回應?

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

八婆仔@ 發表於 18-7-13 11:33

無禮貌?我唔覺得
保護個女同俾下馬威係兩回事
未有問題發生之前就起哂槓
個女唔係矜貴
而係把炮
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

男爵府

章魚妹妹 發表於 18-7-11 14:16
係,正正因為我媽親眼見證親耳聽到,仲要大家住同一條街,聽到人地講我地家事(佢唔講根本就唔會有人知, ...

通常自己媽咪都會俾面男家叫我地讓下佢,結果個d 奶奶得吋進呎,女家先忍唔住要爆佢同反抗

複式洋房

回覆樓主:

我老豆今日同我講,叫我無咩特別事都唔好返嚟,聽到心都酸。

通常都係兩星期帶埋個女返去一次,同啲表哥表姊玩

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

綠茶新地 發表於 18-7-13 12:35
通常自己媽咪都會俾面男家叫我地讓下佢,結果個d 奶奶得吋進呎,女家先忍唔住要爆佢同反抗 :hehe ...

侯爵府

wmkcnw 發表於 18-7-12 23:22
除左外家, 錢, 骨氣同能力 , 亦是後盾,唔會係男人或男家睇死你要靠人養。

無錯、所以我覺得老公搵幾多比幾多都吾會考慮做ftm,襯年青儲經驗搵錢都好緊要, touchwood 有乜事起碼保障到自己及小孩
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

首頁

尾頁

跳至