自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有無淘寶達人試過賣家退款到支付寶HK?
7月9號明明話退款成功,但喺支付寶HK App唔見有筆錢收過,check過信用卡acc又唔見有筆錢,睇埋大陸版支付寶app又唔見,想知可以點做,thanks

題外話,小心依間店,懷疑係黑店,用非一般嘅速遞送貨,雖然顯示派件成功,但我個私集倉就話無記錄,我叫賣家提供簽收單,又一直已讀不回,最後我就要求退款⋯⋯

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

未過10天打款期應該無問題呀
你過左打款期?

子爵府

瑤瑤~ 發表於 18-7-11 19:24
未過10天打款期應該無問題呀
你過左打款期?

原來要10日,咁我再等下先,thx

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

龍蝦 發表於 18-7-11 21:33
原來要10日,咁我再等下先,thx

唔係呢個意思
我想講係如果你俾左錢,未過10天打款期,申請退款是一定可以退回到你付款方法的賬戶內
如果過左10天,錢已經由支付寶過數到賣家賑戶,咁我就唔肯定退唔退得返去支付寶hk

伯爵府

龍蝦 發表於 18-7-11 17:46
有無淘寶達人試過賣家退款到支付寶HK?
7月9號明明話退款成功,但喺支付寶HK App唔見有筆錢收過,check過信 ...

我6月9日現在未收到錢支付寶叫我問銀行,我用tag n go買完全唔答我,外國網買了兩年一星期內收到錢,最耐都係10日,好彩唔係多

子爵府

瑤瑤~ 發表於 18-7-11 21:38
唔係呢個意思
我想講係如果你俾左錢,未過10天打款期,申請退款是一定可以退回到你付款方法的賬戶內
如果 ...

哦~未過打款期㗎我仲延長咗收貨,而且顯示賣家同意咗退款。
尋晚打咗去支付寶客服度問,佢答咗我要等10個工作天,就會退款到我信用咭acc (我係經支付寶HK用信用咭付貨款)

子爵府

AC117 發表於 18-7-11 22:03
我6月9日現在未收到錢支付寶叫我問銀行,我用tag n go買完全唔答我,外國網買了兩年一星期內收到錢,最耐 ...

9/6到依家都未有,都好耐喎,唔太了解tag n go,不過就咁睇用佢都唔太方便(退款嗰方面)

之前未用支付寶淘寶前,我係直接選用信用卡付款,嗰時就算退款都好方便,又快收到退款

伯爵府

龍蝦 發表於 18-7-12 09:42
9/6到依家都未有,都好耐喎,唔太了解tag n go,不過就咁睇用佢都唔太方便(退款嗰方面)

之前未用支付寶 ...

唔係吖,掛咭有掛咭風險,但外國網購是直接退回tag n go, 我打去支付寶,話退左,但再check寫29/6 退,中間支付寶一定有出錯,現在只可再等,我現在開了大陸支付寶用人仔,應即時退到了

首頁

尾頁

跳至