自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

回覆 bonnienga 的帖子

唔知點幫你增真髮, 但淘寶有增加髮量用品, 可以一試.起碼個人自信好多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

貧血會脫髮, 唔夠氣會脫髮 = 唔夠血氣
壓力, 賀爾蒙 可以脫髮
家族遺傳亦可導致脫髮

味精都可以導致脫髮

公爵府

bonnienga 發表於 18-7-12 09:32
搞到我都想試~~

試下啦,好味又有益

另外,如果每月經期狀態唔理想,飲呢個首烏黑芝麻霜都很有效

大宅

lingw. 發表於 18-7-12 11:29
試下啦,好味又有益

另外,如果每月經期狀態唔理想,飲呢個首烏黑芝麻霜都很有效

之前有食點點綠個D~~結果無乜大特別, 唯一係, 我變黃的頭髮會變返黑,好黑=.="我諗有白頭髮的人可以試......但對脫髮無幫助...我無食了.........

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

bonnienga 發表於 18-7-12 12:09
之前有食點點綠個D~~結果無乜大特別, 唯一係, 我變黃的頭髮會變返黑,好黑=.="我諗有白頭髮的人可以試..... ...

大宅

selinako^^ 發表於 18-7-12 11:18
貧血會脫髮, 唔夠氣會脫髮 = 唔夠血氣
壓力, 賀爾蒙 可以脫髮
家族遺傳亦可導致脫髮
我看左四五個中醫師,第一句係我大壓力, 2個話血氣............
一個話肝毒, 話清左毒無咁多頭倉,
但清左毒就真係少左倉, 同埋個人開心D無咁燥~
但吾代表無脫=.="
之前藥粉食左好耐無反應,
烋藥就有反應, 但飲太多日個胃又出事了=.="

乜都可以脫=.=都吾知可以點
係街都見到有好多人都有問題=.=
難道真係飲食問題?

公爵府

bonnienga 發表於 18-7-12 12:09
之前有食點點綠個D~~結果無乜大特別, 唯一係, 我變黃的頭髮會變返黑,好黑=.="我諗有白頭髮的人可以試..... ...

日日食? 份量夠唔夠? 食左幾長時間?

脫髮患者一般唔敢梳頭

我會配合梳頭來治脫髮,同時會數掉了的頭髮數量,飲左首烏黑芝麻後掉髮數量一天比一天有進展

子爵府

kkhhkhk 發表於 18-7-12 09:57
我係遺傳性脫髮
試過好多方法都冇用 最後用左范冰冰介紹既hair tonic 生多左好多mo仔
希望幫到你 ...
請問邊度買?

別墅

bonnienga 發表於 18-7-12 12:14
我看左四五個中醫師,第一句係我大壓力, 2個話血氣............
一個話肝毒, 話清左毒無咁多頭倉,
但清左毒 ...

我之前脫髮好多,洗完頭過幾小時就好油,特別是前額和頭頂。頭頂脫髮較嚴重,條髮介好明顯。去剪頭髮,髮型師說我頭髮好少。我真的好傷心,試過好多方法。最後,因為我想少食肉類,多吃新鮮素菜,之後發覺,脫髮少好多,頭油都少了,新髮多了,連髮型師都問我是否轉了洗頭水。我不知道是否有關,但想分享一下。

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我都近呢個月開始脫髮好嚴重,馬尾個髮圈細左好多,1洗頭或梳頭都成地係 唔知係唔係裝修啲野污染,定係訓得唔好呢……
想認識多啲屯門友

公爵府

knowcandy 發表於 18-7-12 13:02
我之前脫髮好多,洗完頭過幾小時就好油,特別是前額和頭頂。頭頂脫髮較嚴重,條髮介好明顯。去剪頭髮,髮 ...

我反而係唔食肉後甩好多

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我之前生完bb都覺得甩多咗頭髮,用咗50惠一段時間,但我冇數自己甩幾多,上個月行街想買美髮用品,俾sales講兩講,買咗佢地嘅洗頭水,買完好肉頭,早排開嚟用,頭兩三次
冇咩特別,第四次,因為我連續兩日洗,見到隔頭髮嗰個嘢比平時少一半頭髮,我就諗可能連續兩日洗,少頭油,所以甩得少,擒日再洗,都係平時甩嘅一半或更少,有啲喜出望外,因今次係隔咗一兩日先洗的。

牌子係phxxx,我買嗰支洗頭水$250。

不過樓主宜放鬆心情,數住甩幾多,冇補於事,反而增加壓力。另外,睇吓飲食習慣可唔可以改少少,長期食街外嘢,真係唔多健康。

最後,祝你早日搵到問題根源 ,身體健康!

男爵府

lingw. 發表於 18-7-12 08:57

我都買左,未開始飲,真係好有效?你係點樣沖?溝咩黎沖,用幾多份量?

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

bonnienga 發表於 18-7-11 17:55
我前年開始係咁脫髮, 到呢家換左咁多隻洗頭水, 其他POST 朋友介紹的洗頭水, 我全部都用過, 一係就敏感吾用 ...

我由細到大頭髮都稀薄
後來因為免疫系統問題,一日食4000 IU vitamin D
比每天可食份量高好多

食左兩年
免疫系統毛病,好左9成
最神奇,頭髮多左很多

多到要偷薄
有排見身體好D,冇食
頭髮又少返D,不過係正常人咁多

所以我覺得有D關係

Vitamin d 我在iherbs 買

公爵府

J.ELLE 發表於 18-7-12 16:34
我都買左,未開始飲,真係好有效?你係點樣沖?溝咩黎沖,用幾多份量?
...

用滾水沖就得

我剛開始飲會落三大匙粉,每日一杯 (有d人的體質會覺得黑芝麻燥,按照自己體質調節)

大宅

melo.t 發表於 18-7-12 15:24
我有FD壓力禿睇果個中醫係專醫頭髮 有醫師看診針對身體同頭髮問題開藥內服同外敷頭皮 聽佢話都唔錯有幫到下 ...
一提起它, 去過啦~話有中醫, 有TREATMENT做, 我HOKOBUY買左,買個時我以為包晒, 完來要另加好似係清潔一PART 再做HOKOBUY那個,
佢話會效果更好, 好努力要你加錢做, 我死都吾肯,
最後就試左HOKOBUY張野,
最後SALES我做PLAN,, 但實在太甘..一次成千元....呢個係長期戰爭..
我咁POOR可以點...
所以無錢吾可以脫髮

大宅

回覆樓主

Aldactone - medicine for female hair loss

侯爵府

回覆 bonnienga 的帖子

常飲咖啡嗎?家中有濾水機?

首頁
12345...8

尾頁

跳至