自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

mrsjacky 發表於 18-7-12 12:30
請問邊度買?

我係日本買
見到香港都有代購

大宅

換左好多隻吾平洗頭水,,都係無用......

大宅

bonnienga 發表於 18-8-9 17:26

我都係,高峰期早上瞓醒梳完個頭,一數甩左119條,跟著番到office,再掃幾下個頭,又30幾條。

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

lingw. 發表於 18-7-12 08:57

請問一日食幾次?

侯爵府

heilylaw 發表於 18-8-9 17:46

我都係,高峰期早上瞓醒梳完個頭,一數甩左119條,跟著番到 ...

我今朝洗頭,甩咗好多,數下……160條 ……都唔知點搞好(用過39唔得、而家用緊50)

公爵府

hohinmama 發表於 18-8-9 17:58
請問一日食幾次?

一次

侯爵府

lingw. 發表於 18-8-9 18:06
一次

複式洋房

回覆樓主:

我3年前生完細仔都勁脫髮,舊年9月轉用自己整嘅手工皂洗碩沖涼後,依家正常脫髮量但頭髮生長速度勁快2月時頭髮長度只係到腋下一吋,依家8月已長到腰

子爵府

bonnienga 發表於 18-7-11 17:55
我前年開始係咁脫髮, 到呢家換左咁多隻洗頭水, 其他POST 朋友介紹的洗頭水, 我全部都用過, 一係就敏感吾用 ...

我以前又係勁甩
而家叫好左
同埋慢慢生番多啲
係同一般人比少啲
但都叫有進步

用organic shampoo, conditioner 唔好搽到頭皮
用頭髮精華。而家用緊50惠
食supplement , for hair, B complex 既都食下
中醫我唔係針對頭髮,主要調理下身體
食蛋白粉,係iherb買,當早餐食
Keep住短頭髮
唔去游水,做其他運動

大宅

我用咗一隻香港牌子 for " 產後脫髮",
2-3 支就見效,可以參考下

https://www.facebook.com/1684221495001286/posts/1684283878328381/

大宅

2018復活節勳章

bonnienga 發表於 18-7-11 17:55
我前年開始係咁脫髮, 到呢家換左咁多隻洗頭水, 其他POST 朋友介紹的洗頭水, 我全部都用過, 一係就敏感吾用 ...

Jm不如你試下食奇異果,我係網上睇到人地係咁講,work唔work就唔知,我冇試過,起碼食左冇壞,你上網search下,希望幫到你

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

wongwendy2000 發表於 18-8-9 21:59
我用咗一隻香港牌子 for " 產後脫髮",
2-3 支就見效,可以參考下

試下先

伯爵府

有前人教,梳頭,刮下頭皮,幫助血液循環,
我朋友也買了把牛骨梳送我,我也買左一set50惠,就用晒,
我覺得呢一星期好左d.

過好,每一天!

禁止訪問

伯爵府

BK Milk勳章

樓主,有冇試過“新髮現”,我又係多油勁生瘡,有多囊,但我黎M週期好長通常35日以上先會黎M,每次都有5~7日。
見一set都係300幾蚊,又上網睇過成份天然,所以膽粗粗試下,頭髮甩小咗,生返dbb頭髮,但又唔算係爆多果隻,瘡都生小咗,但冇斷尾硬係有一粒半粒咁囉

大宅

我無生, 換左好多洗頭水, 最後呢家由其m 前後, 好似倒水咁脫, 我開始發現同洗頭水無關,

反而用防脫, 脫得更勁~

男爵府

bonnienga 發表於 18-8-16 12:17
我無生, 換左好多洗頭水, 最後呢家由其m 前後, 好似倒水咁脫, 我開始發現同洗頭水無關,

反而用防脫, 脫得 ...

你不如試下做運動,真係會改善到好多方面

侯爵府

好媽媽勳章

用 50X 應該唔錯!

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

bonnienga 發表於 18-8-16 12:17

反而用防脫, 脫得 ...

我之前噴位元堂個隻精華又係噴完狂脫,
之後無噴,但用plantur 21/39. 而家用第4支,感覺良好,你有無試過?
不過我生完好耐,我覺得壓力都係其中一個因素。好多時返工做野坐下到,一手穚下d頭髮就甩兩三條

男爵府

許c9 發表於 18-8-11 06:25
樓主,有冇試過“新髮現”,我又係多油勁生瘡,有多囊,但我黎M週期好長通常35日以上先會黎M,每次都有5~ ...

新髮現我用過,支精華噴霧對我那時產後脫髮好有効,好用過5x惠。但萬寧依家已經無賣支噴霧

首頁

尾頁

跳至