興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

洋房

各位有無英國/美國出的發聲書介紹?
想要真人發聲,單字,或故事形式都可以

用過英國的就知道,亞洲出的發音太唔準
唔想bb學壞口音

#韓國/英國發聲(點讀書)用後感

✨韓國:Pororo發聲音樂機
($159不包郵)
對比起英國發聲書,發音明顯比較卡通,唔夠英國的清楚。同埋得30個單字,仲要每聽1個字就要又抆卡又插卡,成日要換卡,換到忟憎(emoji)(emoji)同埋太少單字了,好處係可以聽到30首(video講錯左)大熱的兒歌,小朋友可以邊唱邊跳。

✨英國:Get Ready for School/First English Words ($139@1, 2本包順豐)

好鐘意呢本!我買2本就有240個單字(同日常應用有關)由最簡單的A-Z, Numbers, Shape開始學起。

發音夠地道英式口音,俾小朋友岩岩學時,我
一定係俾呢套,先學英音(英音同美音,個人比較鐘意英音)一次過聽一堆相關的單字,唔洗成日換卡(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)在於我黎講,韓國個套只可以係娛樂聽歌,做唔到教學意義。

✨英國:Keyboard彈琴書 ($139@1, 2本包順豐)

純粹好玩同練到小朋友手指靈活度,熟左之後可以雙手彈。但前提係你一定要識首歌先彈到個節奏感。

洋房

chainhazel 發表於 18-7-11 19:44
各位有無英國/美國出的發聲書介紹?
想要真人發聲,單字,或故事形式都可以

你响邊樹買 get ready for school 哦,可pm我嗎

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

洋房

受到警告

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

首頁

尾頁

跳至