我39歲才懷孕,有沒有人像我這般高齡?

Sweetbabymom
|
carolzero 發表於 18-8-22 09:20
36 懷第一胎~ 37 生
現在38... 剛發現bingo... 6週
一起加油

勁呀。恭喜
Bluesealee
|
wsyggk 發表於 18-8-20 22:11
有個group呀,你有無興趣join? 不過係同另一個post的媽媽。

我都係高0,可加我入group 嗎
Bobodragon116
|
wsyggk 發表於 18-8-20 22:11
有個group呀,你有無興趣join? 不過係同另一個post的媽媽。

Hello, 可以加我嗎?
soha2018
|
小RENE 發表於 18-8-17 18:41
遲生的你們,有無諗過小朋友教育問題呀?
Eg. 當小朋友20歲,仲讀緊大學,而家長已經60,但仲要工作去養小 ...

經濟角度來說,因為自己有足夠時間在工作上博殺,經濟比年輕時強大得多,高齢生的孩子能享受的生活應該會更好。

不過,其實生唔生,幾時生到都係個天安排的...
dreamykk
|
回覆 shcahn 的帖子

hi, 我都係高齡,可join whatsapp 嗎?
cherrywu
|

我都係高0,可加我入group 嗎?
shcahn
|
請問各位高齡媽媽,你們計劃在政府定私家生產,會唔會因為高齡私家醫生唔肯接?
aguis
|
我都是39,剛有了8w,仲要完全唔知,之前的徵狀以為只是感冒,仲去越南旅行,玩水上活動,不過我個人勁驚陰道檢查的,好彩已8w,可以用肚照超聲波,現打算選港安開刀
aguis
|
回覆 dreamykk 的帖子

如有高齡gp可add埋我嗎?
sistercreamy
|
我都39,明年三月出世!
vivichow1118
|
take care
ilikepanda
|
回覆 vivichow1118 的帖子

thank you
aidan08
|
我42剛在兩星期前生了第二胎。懷孕時比第一胎辛苦,第一胎我在32歲時生了大仔。第二胎懷孕容易攰,後期唔出得街,因為行兩行頂唔順會痛。所以後期差不多成兩個月都在家休息直至開刀。生咗BB後反而比第一胎感覺好D,因為無第一胎咁焦慮同埋比較注重自己身體調養。所以感覺今次身體比第一胎生完時好。第一胎我生完流虛汗成年幾兩年,仲產後抑鬱到生咗個腦下垂瘤。身體差了好多年,所以咁遲先有第二胎。今次我決定生完要趁機補養好身體。今次流虛汗只流了兩日,身體回復得快咗。所以大家都唔好只掛住BB,要好好照顧自己。高齡更加要好好調養,有機會身體好過從前的!
ilikepanda
|
回覆 aidan08 的帖子

加油,保重。
synshu
|
terter1110
|
synshu 發表於 18-9-4 20:41

我地想開個高齡媽媽whatsapp,湊緊人數,你要加嗎
synshu
|
terter1110 發表於 18-9-5 13:26
我地想開個高齡媽媽whatsapp,湊緊人數,你要加嗎

Yes please
siubear718
|
aidan08 發表於 18-9-4 11:22
我42剛在兩星期前生了第二胎。懷孕時比第一胎辛苦,第一胎我在32歲時生了大仔。第二胎懷孕容易攰,後期唔出 ...

恭喜恭喜。多多休息,enjoy motherhood
shcahn
|
回覆 terter1110 的帖子

可以加埋我嗎?應該點做,pm電話號碼給你?
ch001
|
Hello, 可以加我嗎?