妊娠紋膏?! 邊隻好?

tony400
|
請問各位幾時會用妊娠紋膏呢??? 有無話邊隻好呢, THANKS!
KaChingMami
|
tony400 發表於 18-7-12 09:43
請問各位幾時會用妊娠紋膏呢??? 有無話邊隻好呢, THANKS!

我都想知
hamsterma
|

我用左都係咁
annakaykicheung
|
我都想知AR~~PLS~
BabyCiu
|
日本Mama&kids
英國Love Boo
tony400
|
BabyCiu 發表於 18-7-12 11:17
日本Mama&kids
英國Love Boo
咁幾時要開始用呢?? THANKS
BabyCiu
|
tony400 發表於 18-7-12 11:41
咁幾時要開始用呢?? THANKS

我大概15W開始用。
florchy
|
用左都無用(emoji)(emoji)‍♀️
Tobytse
|

我用bloom and blossom 油加霜 !
pkduck09
|
BabyCiu 發表於 18-7-12 11:17
日本Mama&kids
英國Love Boo

我太太都用緊mama & kids, 無乜味唔立,幾好推。由8w 開始搽,夜晚搽肚大腿胸背臀,朝早肚,依家22w暫時無紋亦無痕。
Stripyyy
|
用開油, bio oil
mimi26
|
我用萬寧 雅兒 普通油,生埋女女一條紋都冇,連皺紋都冇,好光滑
wowobibi
|
Tobytse 發表於 18-7-14 08:41
我用bloom and blossom 油加霜 !

請問邊度有得賣同大約幾錢?
Tobytse
|
wowobibi 發表於 18-7-21 16:45
請問邊度有得賣同大約幾錢?

油加霜500左右
tiffany0809
|
mama & kids
mustela
clarins
呢3隻牌子好似出名D
勞氣小妹
|
我用bio oil,唔貴,搽全身都得
不過聽好多人講,要爆的始終都會爆,避唔過…
KeungChu
|

我10weeks就開始用、試過用幾種、咁啱個時有BB展買左一套英國love boo 覺得好好用、之後再有試美國Belli,兩個品牌都不錯、先用油再用膏、不過美國的較油要不停打圈才慢慢吸收、由於油加膏都成700蚊、早晚的話不用一個月就用哂。。所以我由20weeks開始夜晚用椰子油加妊娠紋膏、效果好好、現在33weeks一條紋都無。
maymeibb7
|
真心推介bio-oil...我見好多媽媽都有用佢
numnumnum272
|
我都係用油嘅, BIO OIL
Den711
|
有人介紹我用MaryKay 個lotion, 由開始懷孕搽到生,大概用了20多支,就冇紋。
其實我都想試用BioOil