自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

wesleypp 發表於 18-7-12 09:48
呀仔岩岩同我講下個星期想同同學去長洲 仲要過夜 有男仔有女仔…硬係有點唔放心 你地會點做呀? ...

你唔放心邊方面?
除非佢係2個人去就擔心sex問題,我亦相信如果係2個人去都唔會同你講啦!
基本學生好少book酒店,而家暑假華威亦又貴又full,普通渡假屋間格勁開揚,後生仔多數BBQ吓、打吓邊爐,因為入面有呢d設備扺玩,頂多飲吓啤酒扮大人。
其實冇咩好擔心,佢有交帶講低幾時返就可以。

禁止訪問

男爵府

要有SEX,唔駛入長洲都得啦。我係高中生時,都成日與一大群同學去離島宿營,不知幾好玩。

子爵府

回覆樓主

邊有得擔心太多,我囡小六生活營半夜都走過男仔房玩天光啦!要怕放學後十分鐘都會出事,最重要同仔女有好嘅溝通同信任!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主呢?

禁止訪問

珍珠宮

@mary@ 發表於 18-7-12 15:21
去了長洲

大宅

回覆樓主:

我中五就同一班同學一齊租渡假屋玩啦,無諗過會有咩事發生wor...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我中學時成日大班朋友入長洲,一屋十幾人,乜都搞唔到,不過通頂,飲酒胡鬧就一定有

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

放心,我自己中四五都有同同學一齊去大嶼山,有男有女,無亂搞男女關係,純粹好朋友

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得最緊要睇小朋友係咪定性, 其實俾我擔心安全問題多些, 怕佢地玩得太盡出咗危險都唔識收

公爵府

呀仔岩岩同我講下個星期想同同學去長洲 仲要過夜 有男仔有女仔…硬係有點唔放心 你地會點做呀? ...

要出事嘅話,真係唔洗要去到長洲又或者過夜先出事。
其實最重要係您知唔知佢同邊啲人玩而嗰班人係個素質係點。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

禁止訪問

公爵府

2024勳章

helen02 發表於 18-7-12 10:41
"呀仔", 已經可以了..........
可以有咩野事,咪又係果D事做人要安全,人地個女都有媽媽同家人擔心的,幫佢買 ...

後生仔女去外邊過夜, 好多都會。。。。

子爵府

最緊要睇小朋友係咪定性, 同埋佢D同學係咪乖學生.

我仔中二同過幾個同學去長州度假屋, 中四又同同學去離島宿營, 中五同同學去澳門. 都無問題, 因為我知道佢d同學全部係乖既.

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

@mary@ 發表於 18-7-12 15:21
去了長洲

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

水晶宮

你地全部錯重點,,我覺得樓主怕長洲猛鬼多D
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珍珠宮

cy101 發表於 18-7-12 15:16
樓主呢?

估無眼看,D女同學父母更驚,男仔怕什麼

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果16歲就唔得,因為出事的要守行為同留案底架

過咗16歲就比

你可以話 要做點都管唔到,但至少我唔會批準佢甘做先,佢自己錯,第二日佢自己承受返

伯爵府

三歲自己去旅行就唔好。四歲開始比啲自由佢啦。

kcpak    發表於 18-7-13 14:04

首頁
12345...6

尾頁

跳至