自由報料

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

牛年勳章

cscsmlkyh 發表於 18-7-12 20:27
轉制後平日都冇機位,想知點樣25000 坐business

同意,以10000am換單程日本難度都極高,即使試以最早360後出發,全部都要15000am

wcpcelia    發表於 18-7-15 16:07

男爵府

bb_babe 發表於 18-7-12 22:34
好處還有:
1. HSBC獎賞錢1=10 AM or 15 AVIOS, AVIOS相對抵好多,撞啱現在+25%AVIOS兌換推廣就更加抵。 ...

請教宜家有多25%?

大宅

joygigi 發表於 18-7-14 23:17
請教宜家有多25%?

是的,7月1日至8月31日,你可看獅子銀行網頁。

男爵府

bb_babe 發表於 18-7-15 00:19
是的,7月1日至8月31日,你可看獅子銀行網頁。

謝謝呀

子爵府

22welldone77 發表於 18-7-14 16:42
同意,以10000am換單程日本難度都極高,即使試以最早360後出發,全部都要15000am ...

咁我係六月時,換左2019年六月6張名古屋直航都係20000里一張

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主

我諗淡季係易左既

大宅

牛年勳章

lo913 發表於 18-7-15 08:45
咁我係六月時,換左2019年六月6張名古屋直航都係20000里一張

係咪622改制前換?請問你打電話/網上換?

子爵府

22welldone77 發表於 18-7-15 12:17

622改制後,打電話。所以20000萬換到來回機票。

子爵府

22welldone77 發表於 18-7-15 12:17

早上六點打,易通

別墅

totem 發表於 18-7-12 12:14
1. Waitning list: 若peak season如新年、暑期、easter,redeem tickets快過風,好快無哂D位。若你考慮wait ...

BA avios有時提供震撼性優惠。
相信大家都知原本去倫敦淡季都只係來回39,000 Avios,但有時再半價,即係來回倫敦只係19,500 Avios,平時換去日本來回都要20,000,可以用去日本既里數就換到去倫敦

但上述優惠已在六月結束,等下次
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

別墅

totem 發表於 18-7-16 12:12
BA avios有時提供震撼性優惠。
相信大家都知原本去倫敦淡季都只係來回39,000 Avios,但有時再半價,即係來 ...

我剛發現現在仲可以係asia miles redeem香港去札幌,出發日為8月28日,但無回程
有興趣jm快快睇睇

CX放位俾asia miles
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

別墅

totem 發表於 18-7-16 16:02
我剛發現現在仲可以係asia miles redeem香港去札幌,出發日為8月28日,但無回程
有興趣jm快快睇睇

【立即兌換「亞洲萬里通」首推會員專機 !】
「亞洲萬里通」帶你遨遊天際,首推來往香港同大阪嘅會員專機正式起飛!呢個尊屬飛行獎勵只限「亞洲萬里通」同馬可孛羅會會員獨家兌換,立即把握機會兌換獎勵機票啦*!
https://asiamil.es/2IdaQNk

新野,有興趣快快睇

男爵府

香港-> 大阪 (七日停留)-> 台北 :25,000 asiamiles 全程business

有人問過asiamilescs咁樣係唔得嘅唔知樓主啱定CS ?

別墅

afternoontea372 發表於 18-7-17 11:49
香港-> 大阪 (七日停留)-> 台北 :25,000 asiamiles 全程business

事實上,我有朋友已經用25000 asia miles出左機票,要全程用cx機,single trip

別墅

totem 發表於 18-7-17 11:54

事實上,我有朋友已經用25000 asia miles出左機票,要全程用c ...

asia miles用flight award都search到

大宅

totem 發表於 18-7-12 15:49
好喇,睇完,會否覺得asia miles一無是處。咁又唔係,asia miles可以換一張單程多點,只要唔回頭就得。如 ...

我想知點用三萬里換兩程日本呀?係咪一定要連住去?

男爵府

你啱,啱啱打去AM問,HKG-KIX-TPE全程國泰商務位,只要25,000 miles。

別墅

lovinfong 發表於 18-7-17 13:28
我想知點用三萬里換兩程日本呀?係咪一定要連住去?

當然唔係連去,真係兩個獨立trip
但我搞錯,sorry,原來一定要兩個國家

香港去福岡*/10000asia miles
福岡*去香港*去首爾/10000asia miles
首爾去香港/10000 asia miles

你可以停首爾或香港幾日至一年都得,咁就變成兩個獨立trip

別墅

回覆樓主:

仲有一樣野asia miles vs avios好唔同

有時你早左去機票,
你想搭早一班機去相同目的(多數發生係去台灣,東京或大阪,一日有多班機)。
前題有機位的情況下,你用asia miles出機位有機俾你改動。但avios一定唔可以。

伯爵府

afternoontea372 發表於 18-7-17 13:35
你啱,啱啱打去AM問,HKG-KIX-TPE全程國泰商務位,只要25,000 miles。

咁TPE-HKG要自己另外比錢買?

首頁
12345...7

尾頁

跳至