好多白髮,唔想染髮,有冇食療可以幫到手?

JAlove
|
其實由10幾歲開始就有白頭髮,依家越來越多....

但唔想染髮,因為覺得染髮要染得好密,有冇食療介紹? thx
ARS_fans
|
我仔都係,睇過幾個月中醫,冇咩效
Poyau
|
ARS_fans 發表於 18-7-12 14:18
我仔都係,睇過幾個月中醫,冇咩效

希望早日找到良方妙藥
crystal媽咪
|
食黑豆黑芝麻,'有冇幫助
SARIDON
|
我相信除咗染髮,應該唔會有咩方法變番黑。。當然世事無絕對。。繼續努力揾吓。。
ngmyan
|
JAlove 發表於 18-7-12 13:10

但唔想染髮,因為覺得染髮要染得好密,有冇食療介紹? thx ...

留毛
lily233242
|
用henna粉染無咁傷
good_pig
|

但唔想染髮,因為覺得染髮要染得好密,有冇食療介紹? thx ...

黑芝麻
happyty
|
醫生話頭髮毛囊變白,就唔會再變番黑啦!
wuwucancan
|
無得搞…我都成頭係
ryan_mami
|

什麼烏絲素唔知道得唔得。
Octoberchu
|
happyty 發表於 18-7-12 19:18

不是了,當年我細佬大學,double degree,幾年間,辛苦到成頭白髮,但畢業工作開始,白髮越來越小,現在一條白髮都冇
Hoining
|

食黑豆黑芝麻,但要長時間食,我食咗幾年啲白頭髮少咗好多
snoopybabe
|
Hoining 發表於 18-7-12 19:54

我想知黑豆黑芝麻邊度買呀?要點食架?
thanks
dv2bb
|
Hoining 發表於 18-7-12 19:54

請問點食用?謝謝
tsung
|

Zoesk2
|
但我見過d頭髮尾部分係白色,之後近頭皮位置係黑色
MiuMiuLi
|

腎同肝都影響多白頭髮或甩頭髮,補腎簡單 D,買樽海狗丸,馬百良大樽都係 100蚊左右,唔算太貴~但係關於補肝護肝既藥唔知點解多數都幾貴 ,所以呢樣唔買成藥,用熱水沖焗當歸,紅棗同枸子呢 D 唔錯,又唔會太貴~
ARS_fans
|
Octoberchu 發表於 18-7-12 19:38
不是了,當年我細佬大學,double degree,幾年間,辛苦到成頭白髮,但畢業工作開始,白髮越來越小,現在一 ...

咁神奇,佢有冇做過咩?例如運動之類
ARS_fans
|
snoopybabe 發表於 18-7-12 19:59
我想知黑豆黑芝麻邊度買呀?要點食架?
thanks

我聽人講一罐罐果d唔得架,仲熱氣添...要生磨過d先得